MENIU

Spania trece prin cel mai grav moment al crizei economice, spune Zapatero

Premierul spaniol, Jose Luis Rodriguez Zapatero a recunoscut marţi că Spania se confruntă cu "cel mai grav moment" al crizei economice, după anunţarea unui nivel-record de şomeri, de peste 3,3 milioane, relatează AFP.


"Suntem în cel mai grav moment al crizei", a recunoscut premierul, reiterând apelul adresat băncilor ţării pentru a redeschide "robinetul" creditelor şi a participa la efortul de relansare economică.

El a asigurat că planul de relansare propus de guvern, cu 11 miliarde de euro investiţii pentru realizarea de lucrări publice, va începe să genereze locuri de muncă "începând din martie sau aprilie".

Planul prevede demararea a 32.000 de proiecte ce se vor traduce prin angajarea a 300.000 de persoane, cu prioritate dată persoanelor aflate deja în şomaj, a explicat Zapatero.
Ministerul Muncii a anunţat marţi o nouă creştere a numărului de şomeri cu 198.838 în ianuarie într-o lună (+6,35%). Numărul şomerilor a atins în Spania un total de 3,327 milioane, cel mai mare nivel din ultimii 12 ani.
Mai multe articole despre:
Spania şomeri criză Jose Luis Rodriguez Zapatero