MENIU

Sorina Plăcintă a preluat Departamentul pentru Relaţia cu Parlamentul, în lipsa lui Ponta

Foto: sansavranceana.ro

Ministrul Tineretului şi Sportului, Sorina Plăcintă, a preluat vineri interimatul în fruntea Departamentului pentru Relaţia cu Parlamentul, în lipsa fostului ministru Victor Ponta, care se află la un raliu în Spania, precizând că nu va schimba pe niciunul dintre angajaţii instituţiei.

"Deoarece domnul Victor Ponta nu a fost disponibil să vină la această predare-primire, eu am să semnez protocolul de predare-primire, dar mi-aş dori foarte mult de la dumneavoastră un raport pe toate activităţile pe care le coordonaţi", le-a cerut ministrul interimar directorilor din cadrul Departamentului pentru Relaţia cu Parlamentul, vineri, în ziua preluării mandatului.

Întâlnirea cu directorii a avut loc în biroul fostului ministru Victor Ponta, plăcuţa cu numele lui fiind deja îndepărtată de pe uşă.

În lipsa social-democratului Victor Ponta, care nu se află în ţară, ci în Spania, unde participă la un raliu, Sorina Plăcintă a primit mandatul de la secretarul de stat Valentin Iliescu. Plăcintă a ales să se întâlnească din primul moment al preluării mandatului cu angajaţii din minister, cărora le-a comunicat că nu vor fi schimbaţi din funcţii.

"Trebuie să uităm de politic, avem un plan de guvernare, trebuie să vă faceţi treaba aşa cum v-aţi făcut-o şi până acum, bine, sau şi mai bine. Eu am mare încredere în dumneavoastră şi nu vă gândiţi la schimbări, nu vă faceţi tot felul de probleme acum în weekend. Aveţi nevoie de linişte ca să putem să ne facem treaba de luni", le-a spus Plăcintă directorilor din Departamentul pentru relaţia cu Parlamentul. De altfel, unii angajaţi ai ministerului se găseau în aceste funcţii înainte de venirea lui Victor Ponta la conducerea Departamentului.

Sorina Plăcintă a precizat că îl aşteaptă cu mare deschidere pe Victor Ponta, în cazul în care acesta doreşte să-i împărtăşească din experienţa sa în fruntea Departamentului, şi că doreşte să-i fie prezentat de către acesta şi un raport de activitate.

Întrebată dacă va primi bani în plus pentru preluarea interimatului la Departamentul pentru Relaţia cu Parlamentul, Plăcintă a spus că nu ştie. "Cred că salariul este ultimul lucru la care mă gândesc. Nu ştiu", a spus ministrul.

Totuşi, Sorina Plăcintă a arătat că, în calitate de agent privat pledează pentru economie în aparatul de stat, arătând că şi la Ministerul Tineretului, după plecarea secretarului de stat Răzvan Bobeanu, nu a mai angajat o altă persoană, pentru a reduce aparatul.

Plăcintă a precizat că a ales să-l desemneze pe subsecretarul de stat Costin Neagu să ia locul lui Bobeanu, lăsând vacant postul de subsecretar de stat.

De altfel, cutuma folosită până acum, şi în mandatul fostului premier Călin Popescu Tăriceanu, a fost ca miniştrii care asigură, pentru anumite perioade de timp, interimatele la alte ministere, să nu fie plătiţi în plus.