MENIU

Sorina Luminiţa Plăcintă va depune astăzi jurământul de învestire ca ministru al Tineretului

Foto: senat.ro

Luminiţa Plăcintă a fost nominalizată pentru a prelua conducerea Ministerului Tineretului şi Sportului. Preşedintele Traian Băsescu, a semnat la puţin timp după ce premierul Boc a făcut nominalizarea, Decretul pentru desemnarea Sorinei Luminiţa Plăcintă în funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului.

Senatorul PD-L Sorina Plăcintă va depune astăzi la Palatul Cotroceni, jurământul de învestire în funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului.

Luminiţa Plăcintă este vicepreşedinte al Comisiei pentru Agricultură, Silvicultură şi Dezvoltare Rurală.

Senatorul PD-L. în vârstă de 44 de ani a absolvit două facultăţi, fiind specializată în Tehnologie şi Chimie Textilă şi în Drept Civil. 

Potrivit declaraţiei de avere, senatorul PDL deţine două terenuri intravilane în Focşani cu o suprafaţă totală de 6427 de metri pătraţi. De asemenea, ea mai are în proprietate 4 case de locuit, dintre care 3 sunt situate în Focşani, iar o alta în Elveţia, cu o suprafaţă de 144 de metri pătraţi. Plăcintă mai are 3 maşini, bijuterii şi tablouri în valoare de 80.000 de euro şi două conturi bancare: unul de 13.881 de euro, iar un altul de 1.138.313 de lei.

De asemenea, senatorul PDL are un credit care se ridică la 57.454 de lei, scadent în anul 2031. Ea a avut venituri, în 2008, în calitate de administrator la o firmă de 181.364 de lei, iar soţul său de 38.760 de lei. Totodată, Plăcintă a obţinut de la firma la care este acţionar, Sorste Focşani, dividende în valoare de 2.520.890 de lei.

 

Mai multe articole despre:
Ministerul Tineretului şi Sportului