MENIU

Sorin Ovidiu Vîntu: Nu am oameni în structurile statului

Sorin Ovidiu Vântu consideră că oamenii care lucrează în mediul privat ar trebui să poată lucra şi în cel al statului
Foto: presa-zilei.ro

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a declarat, la Realitatea TV, că nu are oameni în structurile statului. Vîntu a mai spus că, de cele mai multe ori, partidele politice nu au oameni destul de bine pregătiţi şi de aceea recrutează persoane care lucrează în sectorul privat.

"A prezuma că eu mi-am infiltrat oameni pe lângă domnul Traian Băsescu, spre a-i manipula deciziile, probabil că vă daţi seama că este o mare greşeală", a declarat Sorin Ovidiu Vîntu.

"Nici domnul Văcăroiu nu este omul meu, nici domnul Florin Georgescu nu este omul meu. Au lucrat în nişte structuri private, unde eu eram acţionar majoritar", a spus Vîntu.

Acesta a mai spus că este inadmisibil ca un om care lucrează în sistemul privat şi care e bine plătit pentru că este profesionist, să nu mai aibă dreptul să lucreze şi în sistemul public.

Totuşi, omul de afaceri a afirmat că există locuri "unde oamenii de afaceri îşi plantează oameni pentru a le deservi interesele".

"Dar pentru asta există organisme ale statului, Poliţie, Parchet, Justiţie. Dacă statul este incapabil să-şi protejeze resursele, este problema statului, nu a omului de afaceri. Omul de afaceri încearcă. Este treaba statului să-l prindă şi să-l lege", a spus Vîntu.

Pe de altă parte, Sorin Ovidiu Vîntu a precizat că, de cele mai multe ori, partidele politice nu au oameni destul de bine pregătiţi şi de aceea  recrutează persoane care lucrează în sectorul privat.

"De cele mai multe ori, cadrele partidelor politice sunt insuficient pregătite. Atunci, partidele politice apelează la rezerva de cadre a privaţilor, pentru că, evident, noi îi plătim pe cei mai buni. În momentul în care cineva ia un om de la mine, acel om are deja un certificat de calitate superior oricărui membru din rezerva de cadre a partidelor", a spus Vîntu.

Mai multe articole despre:
oameni de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu