MENIU

Sorin Ovidiu Vîntu: Nu am avut discuţii de genul celor invocate de Traian Băsescu

<descriere>

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a declarat, la Realitatea TV, că nu a avut discuţii cu oameni politici şi cu oameni din mediul de afaceri pe temele invocate de Traian Băsescu în declaraţiile sale referitoare la \"mogulii\" care ar conduce viaţa politică din România.

Sorin Ovidiu Vîntu a declarat că este normal să se întâlnească în public cu oameni de afaceri sau cu salariaţi. \"E normal să mă întâlnesc în public cu români de-ai mei, oameni simpli, oameni de afaceri, salariaţi\", a susţinut omul de afaceri.

Oana Stancu: \"Confirmaţi întâlnirile pe care le-aţi avut în deltă cu domnul Geoană?\"

SOV: \"Evident\".

Oana Stancu: \"Şi întâlnirea pe care aţi avut-o timp de câteva ore când Traian Băsescu încerca să îl sune pe Mircea Geoană şi nu putea să dea de el, din cauza dumneavoastră, după cum susţine Traian Băsescu?\"

SOV: \"O fi avut domnia sa vreun bruiaj pe fir. Nu ştiu.\"

Referitor la întâlnirile pe care le-a avut cu diverşi oameni de afaceri, printre care şi Dinu Patriciu, la sediul Fundaţiei Patriciu,  Sorin Oviu Vîntu a afirmat: \"Ciudat de bine informaţi, şi aproape în timp real, domnii jurnalişti. Felicitări!\".

\"Domnule Adrian Ursu,  după cum bine ştiţi eu nu mi-am propus niciodată să vă controlez activitatea. În trustul acesta de presă există şi susţinători fervenţi ai domnului Băsescu, după cum se vede. Există, în acelaşi timp, şi oameni care nu agreează prezenţa domnului Băsescu. Este opţiunea dumnealor, este opţiunea dumneavostră. În ceea ce mă priveşte singura mea opţiune politică este o guvernare competentă şi atât. În rest, cine va fi preşedinte, Dumnezeu cu mila. Candidatul meu a ieşit din cursă. Era vorba de Crin Antonescu\", a afirmat Sorin Ovidu Vîntu referindu-se la zvonurile care spun că trustul Realitatea-Caţavencu îl decredibilizează pe Traian Băsescu.

Despre privatizarea Poştei Române, pe care şeful statului \"o pune în cârca lui S.O. Vîntu\", omul de afaceri a spus că nu este un speculant imobiliar şi că nu ar cumpăra niciodată \"o adunătură de mortar şi ciment\", după cum a numit Poşta Română. \"Nici măcar o clipă nu mi-a trecut prin cap să cumpăr o adunătură de mortar şi ciment, eu nu sunt speculant imobiliar. Asta înseamnă Poşta română. Şi peste toate am şi un trust de media care uneori îl deranjează pe domnul Traian Băsescu\", a menţionat S. O. Vîntu.

Sorin Ovidiu Vîntu s-a arătat împotriva conducerii politice şi economice din ultima perioadă care au dus ţara într-o situaţie economică foarte delicată, arătând totodată că nu a avut şi nici nu are o atitudine dură faţă de Traian Băsescu. \"Eu nu am nicio atitudine dură pentru domnul Băsescu. Eu am fost nevoit să reduc salariile întregului trust cu 50%. Eu nu am rostit numele Băsescu, am spus doar că, conducerea politică şi economică a acestei ţări a adus ţara într-o situaţie economică foarte delicată\", a precizat omul de afaceri.

În viziunea lui Sorin Ovidiu Vîntu cel mai bun preşedinte pe care l-a avut România a fost Ion Iliescu, în al doilea mandat, iar cel mai bun premier a fost Adrian Năstase, răspunzând unei întrebări care i-a fost adresată în emisiunea Ora de foc.