MENIU

Sorin Oprescu: Vreau ca în trei ani să mut toate supermarketurile din Capitală în afara Bucureştiului

Sorin Oprescu: Vreau să mut supermarketurile din Bucureşti în afara Capitalei
Foto: rtv

"Cred că infrastructura Capitalei s-a făcut până acum haotic, iar supermarketurile construite în ultimii ani au agravat şi mai mult situaţia. Vreau ca în cel puţin trei ani să încep campania de mutare a supermarketurilor din Bucureşti în zone din afara Bucureştiului pentru a se fluidiza traficul", a declarat Sorin Oprescu la Realitatea FM.

Sorin Oprescu a declarat luni la Realitatea FM că "Bucureştiul are nevoie de o schimbare"din punct de vedere al planului urbanistic.

"Capitala va ajunge în 2025 la peste 5.000.000 de locuitori, şi atunci ne întrebăm unde se vor înghesui!? De aceea am solicitat o şedinţă cu toţi arhitecţii pentru a pune la bătaie un plan de dezvoltare durabilă, iar acest plan va include şi mutarea supermarketurilor din Capitală în afara Bucureştiului", a afirmat primarul Capitalei, Sorin Oprescu.

Recent, primarul General al Bucureştiului, Sorin Oprescu, a declarat că va modifica Planul Urbanistic General al Capitalei în urma unor consultări cu urbanişti, structurişti, arhitecţi şi oameni de cultură.

Oprescu, care a incriminat excepţiile din legile ce reglementează domeniul construcţiilor, a spus că s-a ajuns deja la la doua întâlnire de lucru a acestui grup de specialişti. 

Citeşte mai mult

Mai multe articole despre:
Sorin Oprescu capitală urbanism arhitecţi