MENIU

Sorin Oprescu: Planul Urbanistic General al Bucureştiului trebuie schimbat

foto: NewsIN
Sorin Oprescu: Toate au devenit excepţie şi din momentul acela s-a intrat în haosul urbanistic

Primarul General al Bucureştiului, Sorin Oprescu, a declarat că va modifica Planul Urbanistic General al Capitalei în urma unor consultări cu urbanişti, structurişti, arhitecţi şi oameni de cultură. Oprescu, care a incriminat excepţiile din legile ce reglementează domeniul construcţiilor, a spus că s-a ajuns deja la la doua întâlnire de lucru a acestui grup de specialişti.

"Eu cred că PUG-ul trebuie modificat. Au trecut 11 ani şi nu mai trebuie să cădem în greşeala din lege unde scrie cu excepţie. Cuvântul ăsta a însemnat o nenorocire. Îi aud pe mulţi care spun că s-a dezvoltat Bucureştiul. Nu este adevărat, sunt mincinoşi. S-a dus Bucureştiul singur în nord, pentru că acolo era resursa. Când vorbeşti de o viziune, vorbeşti şi de contextul geo-politic în care este aşezată ţara ta şi capitala ei", a declarat Sorin Oprescu. 

Primarul General a declarat la emisiunea 3x3 de la Realitatea TV că legile în domeniul construcţiilor au fost "construite parcelar şi au lăsat portiţe de manevră pentru oricine".   

Oprescu a explicat că un PUZ al unei zone poate fi modificat  prin excepţie. "Toate au devenit excepţie şi din momentul acela s-a intrat în haosul urbanistic. Excepţia a devenit o regulă. Eu nu cunosc nimic mai permanent decât temporarul", a spus ironic Sorin Oprescu.