MENIU

Sorin Oprescu, personaj negativ într-o piesă de teatru despre Dâmboviţa Center

Foto: www.empower.ro

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, va fi personajul principal negativ al unei piese care va fi pusă în scenă de Teatrul LUNI de la Green Hours şi va avea ca subiect controversatul proiect Dâmboviţa Center, aprobat de consilierii municipali pe 30 martie.

Textul piesei va fi ales în urma unui concurs de dramaturgie, care se va încheia pe data de 5 mai, premiera spectacolului urmând să fie programată cel mai târziu pe 15 iunie. Juriul competiţiei este format din regizorii Gianina Cărbunaru, Ana Mărgineanu şi Radu Apostol. Câştigătorul va primi 1.000 de euro şi va beneficia de montarea gratuită a piesei. Durata spectacolului va fi de 15-30 de minute.

"Vreau o piesă pe care să o jucăm în curte la Green Hours şi, de ce nu, în faţa şantierului Dâmboviţa Center. Vreau ca la scenariu să participe cât mai mulţi dramaturgi, în special tineri. Vreau ca ei, prietenii lor şi toţi spectatorii să fie conştienţi că proiectul nu le aduce nimic bun bucureştenilor, ci doar îmbogăţeşte câteva persoane", a declarat, pentru NewsIn, directorul teatrului, Voicu Rădescu.

Singura replică sugerată pentru spectacol este "Sorin O. (puţin după ce a fost ales): Nu mai vreau PUZ-uri!". Tot în tema concursului se scrie că personajul "cel mai secundar" este cetăţeanul.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat, pe 30 martie, Planul Urbanistic Zonal (PUZ) privind construirea complexului Dâmboviţa Center, în cadrul unei şedinţe cu proteste din partea societăţii civile şi acuze reciproce între grupurile de consilieri.

Arhitecţii din Bucureşti sunt de părere că proiectul Dâmboviţa Center, prin suprafaţa construită prea mare, va crea o presiune greu de tolerat asupra terenului şi va perturba pânza freatică. Proiectul va aduce şi probleme mari legate de traficul în zonă, mai cred arhitecţii bucureşteni.

Dâmboviţa Center va fi realizat, în mai multe etape, pe o suprafaţă totală de peste 550.000 de metri pătraţi. Mai întâi, vor fi realizate, pe 39.500 de metri pătraţi, spaţii rezidenţiale şi de birouri. Apoi, un centru comercial de 132.000 de metri pătraţi, hotel şi casino, toate pe 40.000 de metri pătraţi, iar în final un supermarket, pe o suprafaţă de 28.000 metri pătraţi, plus o parcare cu circa 3.000 de locuri.

Potrivit acestui proiect, cea mai înaltă clădire din Bucureşti şi din România, cu 34 de etaje şi 155 metri înălţime, ar urma să apară pe malul Dâmboviţei. Tot acolo vor fi construite alte două turnuri, cu 26 şi, respectiv, 30 etaje.

Mai multe articole despre:
proiect piesă de teatru Green Hours