MENIU

Sorin Oprescu, faţă în faţă cu Letiţia Zaharia în prima ediţie REALITATEA.NET LIVE

Foto: REALITATEA.NET
De curând, Sorin Oprescu a anunţat reînceperea lucrărilor la Pasajul Basarab şi la stadionul Lia Manoliu.

REALITATEA.NET a lansat luni REALITATEA.NET Live - un talk-show online despre oameni, fapte şi evenimente cu greutate pentru români, moderat de Letiţia Zaharia şi transmis în direct în fiecare luni, începând cu ora 12. În această primă ediţie, utilizatorii i-au putut adresa întrebări lui Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei.

Sorin Oprescu, text live:

  • Circulaţia în zona pasajului Basarab va fi oprită pentru şase luni.
  • Realibilitarea unui kilometru de stradă în Bucureşti costă aproape 1 milion de lei, cu tot cu infrastructură şi trotuare.
  • În centrul vechi sunt 44 de clădiri ale Primăriei pe care să le dau în cesiune astfel încât să le pot reface faţadele. Sper să pot să dau faţa pe care trebuie să o aibă centrul istoric.
  • În legătură cu problemele legate de parcare, voi acţiona pe trei direcţii. Prima este parcarea dintre blocuri, avem în program 21 de parcări între blocuri. Vor fi la Piaţa Muncii, în spatele blocurilor de la Piaţa Alba Iulia şi alte locuri. Vor mai fi şi parcări subterane şi parcări de descurajare, va fi o singură parcare de descurajare, la terminalul tramvaiului 5.
  • Îmi menţin afirmaţia că nu voi candida la prezidenţiale. Unele dintre partidele politice folosesc acea formulă de copită a politicului peste administraţie şi peste alte domenii, care lasă o urmă îngrozitoare.
  • Consilierii au stat lângă mine şi şi-au făcut datoria, dar pot să aibă şi alte proiecte sau pot să meargă şi în alte direcţii politice. Nu am nimic de ascuns. Cu fiecare plecare nu înseamnă că pierd ceva din prietenia pe care le-am arătat-o consilierilor mei.
  • Am dat dispoziţie de primar ca, în parcuri, să se scoată plăcuţele cu "Nu călcaţi pe iarbă!"
  • Sunt peste 300 de clădiri cu bulină care intră în urgenţă maximă. În ultimii 18 ani s-au consolidat 12 clădiri. Pentru anul acesta avem în plan reablilitarea a 23 de clădiri. Pentru următorul an aş dori să realizaz cifra de 50 de clădiri reabilitate. Reabilitarea unui apartament de două camere se duce undeva la 10-13 mii de euro.
  • S-au cerut 11 milioane de euro în plus pentru acoperişul de deasupra gazonului de la Stadionul Lia Manoliu. Preţul ar fi ajuns astfel la 146 milioane de euro. Tribunele sunt acoperite şi vom discuta, la momentul oportun, şi despre acoperişul peste tot stadionul. Vreau să văd că se construieşte stadionul efectiv şi că se încadrează într-un grafic de construcţie.
  • Eu vorbesc de 12 ani la Primărie, dacă mă vor şi bucureştenii, pentru că ăsta este şi motivul pentru care nu m-am dus la cursa prezidenţială. Am comandat un sondaj şi încrederea oamenilor în mine este mai mult decât mulţumitoare.
  • Vrem să deschidem un punct de informare turistică în Pasajul Universităţii, să refacem harta turistică a Bucureştiului şi să vedem pe străzile oraşului autobuze decapotabile.
  • Lucrările la Pasarela Ghencea-Domneşti nu încep pentru că sunt de făcut exproprieri care reprezintă o dată şi jumătate preţul pasarelei. Nu am aceşti bani pentru exproprieri, nu pot să dau între 3.400 şi 4.000 euro pe metru pătrat pentru expropieri.
  • Mă gândesc la amenajarea unei gări în subteran, ar fi mai uşor şi accesul de la metrou. Nu ştiu când am să îngrop gara, dar, odată cu terminarea Pasajului Basarab, încerc să amenajez un trotuar rulant pentru transportul celor care vin de la pasaj spre gară.
  • Clădirea de birouri de lângă Catedrala Sfântul Iosif este construită după nişte aprobări cvasi ilegale. Am încercat să negociez acolo. În prezent construcţia este oprită.
  • În termen de două săptămâni ar trebui terminate toate covoarele asfaltice din Bucureşti.

Letiţia Zaharia, prezentatoarea emisiunii-anchetă "Adevăr sau provocare", difuzată în fiecare sâmbătă seară la Realitatea TV, găzduieşte, de luni, şi videochatul REALITATEA.NET LIVE, un veritabil show online de opinie şi dezbateri în care Letiţia va încerca, alături de invitatul său, să contureze imaginea globală a evenimentelor de maxim interes pentru români.

De profesie chirurg, fost director al spitalelor Universitar şi Elias din Bucureşti, Sorin Oprescu, invitatul acestei prime ediţii REALITATEA.NET LIVE, a câştigat funcţia de primar în urma algerilor din iunie 2008.

De curând, Sorin Oprescu a anunţat reînceperea lucrărilor la Pasajul Basarab şi la stadionul Lia Manoliu, iar în conferinţa de presă de la începutul lunii aprilie a declarat că priorităţile Primăriei Generale a Capitalei sunt amenajarea parcărilor, grădiniţelor, spaţiilor verzi şi a bulevardelor şi reabilitarea şcolilor.

REALITATEA.NET este liderul website-urile de ştiri din România şi, totodată, cel mai important produs din portofoliul F5, compania de web a grupului Realitatea-Caţavencu.

 

 

Mai multe articole despre:
invitat Letiţia Zaharia videochat