MENIU

Sorin Oprescu: Am recomandat spitalelor să fie foarte atente cu persoanele care li se adresează

Foto: romanialibera.ro

Sorin Oprescu a declarat miercuri că nu s-a înfiinţat în cadrul Primăriei Capitalei nicio structură specială pentru gripa porcină, întrucât încă nu este nevoie de acest lucru, însă a precizat că a recomandat spitalelor să fie foarte atente cu oamenii care li se adresează, pentru a-i sprijini.

"Am recomandat spitalelor din subordinea Primăriei exact ce se recomandă de patru săptămâni: să fie foarte atente cu persoanele care se adresează lor, în sensul de a-i sprijini şi de a elucida despre ce este vorba, dacă este vorba cumva de o stare gripală. În momentul acela, se îndreaptă către Insitutul de boli infecţioase, sau sunt transportaţi, după caz, unde vor primi certificarea şi experienţa doctorilor de acolo", a explicat primarul Capitalei, în legătură cu măsurile luate de Primărie în ceea ce priveşte gripa porcină.

Sorin Oprescu recomandă oamenilor să  respecte indicaţiile date şi repetate de Ministerul Sănătăţii, pentru că "nu avem de ce să ne impacientăm la momentul acesta".

Primarul îi atenţionează pe cei care cred că nu pot fi afectaţi de această gripă că nu este bine să judece astfel, întrucât "microbii nu au funcţie".