MENIU

Soluție miraculoasă pentru femeile care nasc! Cum revoluționează tehnologia și procesul acesta?

Sarcina e un moment dificil pentru orice femei. Din fericire, specialiștii au găsit o cale să facă acest proces mai ușor de suportat și pentru asta au folosit tehnologia momentului. Specialiștii sunt de părere că dispozitivele de realitate virtuală pentru femeile care nasc ar trebuie reglementate, așa cum se întâmplă cu medicamentele. În sprijinul lor stă un studiu crucial.

Realitatea virtuală a fost folosită ca metodă de ameliorare a durerii în urmă cu mai mulți ani. Doar că tehnologia era extrem de scumpă atunci, era prohibitivă majorității femeilor. Acum, costurile au scăzut suficient până la câteva sute de dolari.

Astfel, trebuie să știi că această tehnologie s-a dovedit eficientă când au fost folosite de femeile care nasc sau care fac un avort. 57% dintre cele care au participat la un studiu recent au declarat că au simțit mai puțină durere în timpul nașterii și niciuna nu a mai avut stări de anxietate.

Rezultatele studiului au fost dezvăluite în cadrul conferinței Colegiului Ginecologilor din SUA și pot fi de folos pentru modul în care sunt tratate durerile, anxietatea și teama femeilor care nasc. Potențialul acestei tehnologii nu este de ignorat și tot mai mulți medici vor să învețe să îl folosească.

Terapia prin realitate virtuală a fost implementată inițial pentru durerile intrinseci, cauzate, spre exemplu, de fracturi. Pentru acestea au fost create imagini care să îl facă pe pacient să simtă că plutește într-un ocean, printre vietățile marine.

Pentru nașteri, este nevoie de imagini și sunete diferite, asta pentru că este vorba despre un alt tip de durere.

Femeile care nasc vor fi purtate virtual pe plaje atinse de ape, vor ajunge în preajma unui foc de tabără și în final în fața unui copac înflorit, de culoare roz, al cărui design este realizat după o placentă.

Sursa

Mai multe articole despre:
medicină femei sarcină realitatea virtuala