MENIU

Solişti de la Opera de Stat din Viena au susţinut concerte la Timişoara şi Arad

Foto: www.cimec.ro

Şase solişti ai Operei de Stat din Viena au susţinut, sâmbătă şi duminică, două concerte la Timişoara şi Arad, în program fiind incluse selecţiuni din opera celebre ale lui Wolfgang Amadeus Mozart, precum "Nunta lui Figaro", "Don Giovanni" şi "Cosi fan tutte".

Iniţiatorul acestui proiect este Ioan Holender, directorul Operei de Stat, iar pe scenă au urcat soprana Ildiko Raimondi, soprana Simina Ivan, mezzosoprana Aura Twarowska, tenorul Gergely Nemeti, baritonul Zoltan Nagy şi bas-baritonul Alexandru Moisiuc, nume consacrate pe marile scene ale lumii.

"Acest concert poate fi considerat un cadou pe care Opera de Stat din Viena îl face prin bunăvoinţa celor şase solişti, care vor evolua  pe scena de concerte a Filarmonicii din Timişoara şi din Arad fără a avea pretenţii financiare, din dorinţa de a apărea în faţa publicului din România şi de a face astfel cunoscută măiestria artei interpretative româneşti pe care o reprezintă cu succes dincolo de graniţe. Maestrul Radu Popa, unul dintre cele mai remarcabile personalităţi ale artei dirijorale româneşti, va prelua conducerea muzicală a concertului“, a declarat Rodica Tălmaciu, directorul Filarmonicii din Arad.

La Timişoara, Filarmonica de Stat Banatul a găzduit evenimentul, sâmbătă, în Sala Capitol, iar la Arad concertul a fost organizat, duminică, în sala Filarmonicii de Stat.
Mai multe articole despre:
Timişoara Arad