MENIU

Şoferul unui Ferrari este liber, la un an după ce a omorât un bărbat aflat pe trotuar

Foto: REALITATEA.NET

La un an după ce a omorât un tânăr, timişoreanul Adrian Cocoană este liber. În seara de 19 august 2008, el a pierdut controlul maşinii Ferrari pe care o conducea cu viteză foarte mare, a lovit un taxi şi a ricoşat pe trotuar, unde a ucis un bărbat şi a rănit-o grav pe prietena acestuia.

Justiţia a decis că şoferul Adrian Cocoană nu prezintă pericol public şi că poate fi judecat în libertate.

Adrian Cocoană a omorât, pe 19 august 2008, un tânăr în mijlocul oraşului Timişoara. Cocoană îşi conducea un atutoturism Ferrari cu viteză foarte mare, a intrat într-o depăşire pe contrasens, a lovit un taxi şi apoi a ricoşat pe trotuar unde l-a lovit mortal pe Lucian Reja şi a rănit-o pe prietena acestuia.

Adrian Cocoană a fugit de la locul accidentului şi s-a predat poliţiei a doua zi, fiind arestat preventiv. La începutul lunii octombrie, Cocoană a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, vătămare corporală gravă şi pentru infracţiuni privind circulaţia pe drumurile publice, dar a obţinut strămutarea procesului la Craiova, motivând că tânăra rănită în accident este sora vicepreşedintelui Tribunalului Timiş.

În decembrie 2008, Cocoană a fost eliberat din arest de Tribunalul Dolj, pe motiv că acesta nu prezintă un pericol public deoarece a omorât un singur om.