MENIU

Şoferul care a purtat 40 de metri un poliţist arădean pe capota maşinii, eliberat din arest

Foto: RTV

Şoferul autoturismului care a purtat aproximativ 40 de metri pe capotă un agent de circulaţie din Arad va fi pus în libertate, după ce Tribunalul Arad a respins propunerea procurorilor pentru eliberarea unui mandat de arest pe 29 de zile.

Simon Icobescu (31 de ani), din Timişoara, s-a predat procurorilor arădeni, după ce a reuşit să fugă de la locul unde a produs fapta. Pe numele şoferului fost emisă o ordonanţă de reţinere pe 24 de ore, iar procurorul l-a prezentat Tribunalului Arad, cerând arestarea preventivă pentru tentativă de omor.

Un agent de poliţie din Arad a fost rănit, după ce a fost purtat aproximativ 40 de metri pe capota unui autoturism condus de un bărbat suspectat de trafic ilegal de ţigări şi care a fost oprit în trafic pentru că a depăşit viteza legală.

Incidentul a avut loc pe DN 69 Arad-Timişoara, în zona localităţii Şagu, unde doi agenţi de circulaţie din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Arad se aflau în trafic cu aparatul radar. În timpul misiunii, cei doi agenţi au oprit un autoturism BMW, care a fost înregistrat de aparatul radar cu o viteză de 150 de kilometri pe oră. În timp ce unul dintre agenţi întocmea procesul verbal de contravenţie, celălalt a remarcat în autoturism zeci de cartuşe de ţigări şi i-a cerut şoferului să deschidă portbagajul pentru control. În tot acest timp, dintr-un alt autoturism au coborât două persoane care s-au îndreptat spre unul dintre agenţii de circulaţie, încercând să îl ţină de vorbă pe acesta. Şoferul BMW-ului a sărit în autoturism şi a vrut să plece, dar unul dintre oamenii legii s-au aşezat în faţa maşinii şi a fost luat pe capotă, dus aproximativ 40 de metri, după care a fost aruncat într-un şanţ de pe marginea drumului. Celălalt poliţist a fost agăţat din lateral, în timp încerca să îl oprească pe şoferul care transporta ţigări de contrabandă. Poliţistul rănit şi colegul său au să îî reţină pe cei doi complici ai şoferului care a oprit în trafic pentru depăşirea vitezei legale.

Agentul de circulaţie care a fost purtat pe capota maşinii a fost transportat la spital, pentru investigaţii medicale. Şoferul care transporta ţigările de contrabandă a fost dat în urmărire generală, iar celelalte două persoane, suspectate că au încercat să îl ajute pe  acesta, au fost reţinute şi transportate la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad pentru audieri. "S-a început urmărirea penală faţă de trei persoane, una în calitate de autor şi doi complici, pentru tentativă de omor şi pentru ultraj", a declarat procurorul Codrin Gavra, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.

Imaginile cu altercaţia dintre oamenii legii şi cele trei persoane au fost înregistrate de camera video a aparatului radar instalat pe maşina Serviciului Poliţiei Rutiere Arad.