MENIU

Şoferul care a provocat la Deva un accident cu 12 răniţi este cercetat pentru vătămare din culpă

Foto: RTV

Şoferul autocarului care a provocat un accident la intrarea în Deva, soldat cu 12 răniţi, este cercetat penal pentru vătămare corporală din culpă.

"Şoferul, Emil Mateiu, în vârstă de 39 de ani, din Timişoara, posesor al permisului de conducere din 2006, a adormit la volanul autocarului. El a fost unul dintre răniţii care au fost transportaţi la secţia de urgenţă a spitalului din Deva. Conducătorul maşinii nu avea copilot la momentul accidentului. Însoţitorul său de bord urma să fie preluat de la Timişoara", a declarat subinspectorul Bogdan Niţu, purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara.

"Şoferul a mai fost amendat în acest an de trei ori, dintre care de două ori pentru depăşirea vitezei legale", a mai adăugat reprezentantul Poliţiei Hunedoara.

Autoritatea Rutieră Română - Hunedoara, a stabilit că diagramele celor două maşini implicate în accident sunt în regulă. Inspectorii ARR vor face verificări la firma de transport, pentru a stabili dacă şoferul timişorean a mai condus alte maşini, pe distanţe lungi, în noaptea precedentă. Pasagerii au fost preluaţi de două microbuze şi transportaţi la sediul din Deva al firmei care efectua transportul, de unde vor urma să plece spre destinaţie. Majoritatea pasagerilor mergeau să muncească în Italia.

Accidentul s-a petrecut miercuri dimineaţă, la intrarea în municipiul Deva, după ce autocarul a lovit un tir staţionat pe marginea drumului.

În urma coliziunii au fost rănite 12 persoane aflate în autocar, dintre care două au fost în stare gravă.

Mai multe articole despre:
accident şofer răniţi Deva tir Autocar