MENIU

Şoferii trebuie se predea permisul în cinci zile, dacă autoritatea emitentă dispune suspendarea lui, a hotărât Guvernul

Foto: estradamaramureseana.ro

Autoritatea emitentă a permisului de conducere va dispune prin ordin suspendarea dreptului de a conduce, dacă a sesizat justiţia cu privire la obţinerea ilegală a documentului, conducătorul auto fiind obligat să predea permisul la Poliţie în termen de cinci zile în acest caz, a decis Guvernul.

Guvernul a modificat OUG privind circulaţia pe drumurile publice, introducând un nou alineat la articolul referitor la dispunerea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule.

"În situaţia în care autoritatea emitentă a permisului de conducere a sesizat instanţa judecătorească potrivit articolului 114, alin 1,lit.e, autoritatea emitentă a permisului de conducere va dispune prin ordin suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule, suspendare ce operează până la rămânerea definitivă şi irevocabilă a hotărârii judecătoreşti. În acest caz, titularul este obligat să se prezinte la unitatea de poliţie pe raza căreia domiciliază sau are reşedinţa, în termen de cinci zile de la comunicarea ordinului, pentrua preda permisul de conducere", potrivit noii prevederi introduse întextul OUG.

Potrivit articolului 114, litera e, anularea permisului de conducere se dispune dacă documentul a fost obţinut "cu încălcarea normelor legale, situaţie constatată de instanţa competentă".

Ministrul de Interne Dan Nica a declarat, în urmă cu două săptămâni, că Guvernul va adopta o Ordonanţă de Urgenţă în baza căreia vor putea fi retrase permisele auto, dacă există "indicii temeinice" că acestea au fost obţinute ca urmare a unor fapte de corupţie.