MENIU

Şocul unei mame, după ce şi-a dat copiii cu loţiune de plajă cu SPF 50: "Arată ca şunca prăjită"

O mamă care a aplicat pe pielea copiilor săi expuşi la soare o loţiune cu un factor de protecţie de SPF50 susţine că loţiunea nu i-a protejat pe aceştia, ei suferind arsuri grave, care, după spusele medicilor, mai aveau puţin şi necesitau o intervenţie chirurgicală de reparaţie.

Claire Tymon, din Marea Britanie, a mers în vacanţă 11 zile în Spania cu cei doi copii ai săi, de 8 şi 12 ani. Femeia a cumpărat o cremă de protecţie solară cu SPF 50, dar asta nu i-a împiedicat pe copii să sufere arsuri de gradul trei.

Medicii i-au spus femeii că dacă băieţelul ar mai fi stat la soare, arsurile sale ar fi avut nevoie de o operaţie de reconstrucţie plastică.

La rândul său, compania producătoare a cremei Banana Boat susţine că produsele sale sunt conforme cu regulile internaţionale, scrie Daily Mail

Adevărul este că, oricât de mare ar fi factorul de protecţie al cremei solare, nici copiii şi nici adulţi nu ar trebui să stea la soare decât după ce, în primele zile, se realizează o expunere gradată la soare. 

Mai multe articole despre:
cremă protecţie solară SPF 50 SPF Claire Tymon