MENIU

Sistarea apei calde în municipiul Piteşti ar putea dura chiar şi o lună şi jumătate

Foto: ziuaconstanta.ro
Peste 43.000 de apartamente din Piteşti au rămas fără apă caldă

Reprezentanţii Primăriei Piteşti au anunţat pe 1 iulie că sistarea apei calde în municipiu ar putea dura chiar şi o lună şi jumătate, dar că autorităţile locale caută soluţii pentru ca situaţia să fie rezolvată cât mai repede. Nemulţumiţi că au rămas fără apă caldă, câţiva oameni şi-au arătat supărarea într-un mod inedit, s-au bărbierit şi s-au spălat pe picioare în plin centrul oraşului, la fântâna arteziană.

Secretarul general al primăriei Piteşti, Iosiv Cerbureanu, a precizat că SC Termoficare 2000 SA Piteşti, societate care furnizează agent termic în municipiu, nu mai poate încheia un alt contract cu un agent de furnizare a gazelor deoarece se află în procedură de insolvenţă.

"Suma totală a datoriilor SC Termoficare 2000 SA Piteşti este de 2.400 de miliarde de lei vechi. Fiind în procedură de insolvenţă, nu mai poate încheia contract cu nici un furnizor. Se încearcă negocierea directă cu furnizorul de gaze ROMGAZ. Deocamdată nu avem o altă soluţie", a declarat secretarul general al primăriei Piteşti, Iosiv Cerbureanu.

Oficialul primăriei a mai spus că este posibil ca situaţia să fie rezolvată în două-trei săptămâni, dar nu a negat faptul că piteştenii pot sta fără apă caldă chiar şi o lună şi jumătate.

Sistarea apei calde din Piteşti afectează aproximativ 100.000 de oameni. Mesajul lui Iosiv Cerbureanu pentru cetăţeni a fost următorul: "Trebuie să avem răbdare, pentru că şi eu sunt în aceeaşi situaţie. Trebuie să ne încălzim apă, pentru că deocamdată nu avem o altă soluţie. Încercăm să diminuăm această perioadă cât mai mult".

Aproximativ 43.000 de apartamente din Piteşti au rămas fără apă caldă, începând de miercuri dimineaţa, după ce SC Termoficare 2000 SA Piteşti, societate care furnizează agent termic în municipiu, a intrat în starea de insolvenţă. Furnizorul de gaze, EGL GAZ Power România a sistat livrările de gaz către societatea de termoficare începând cu data de 1 iulie, astfel că SC Termoficare 2000 SA Piteşti nu mai poate furniza apă caldă în oraş.

Potrivit purtătorului de cuvânt al SC Termoficare 2000 SA Piteşti, Adrian Crivac, se încearcă găsirea unui alt furnizor de gaze pentru remedierea situaţiei, dar nu se ştie pe ce perioadă va fi sistată apa caldă. "Se fac eforturi pentru reluarea cât mai rapidă a furnizării apei calde. Atât primăria, cât şi conducerea societăţii Termoficare încearcă găsirea unei soluţii şi a unui alt furnizor de gaze din ţară" a declarat Adrian Crivac.

SC Termoficare 2000 SA Piteşti se confruntă cu mari probleme financiare şi a fost acţionată în judecată de furnizorul de energie electrică din cauza facturilor restante. În data de 25 martie 2009, la Tribunalul Comercial Argeş s-a dat o sentinţă de iniţiere a procedurii de insolvenţă împotriva firmei care livrează agent termic în Piteşti.

Mai multe articole despre:
apă gaz apă caldă sistare livrare