MENIU

Sindicatele nu acceptă concedierile de la CFR fără acordarea a minimum 24 de salarii compansatorii

Foto: RTV

Sindicatele feroviare nu vor accepta disponibilizările dacă nu se vor acorda minimum 24 de salarii compensatorii, a declarat după întâlnirea cu conducerea CFR Marfă, preşedintele Federaţiei Mecanicilor de Locomotivă, Iulian Măntescu.

"Nu vom accepta disponibilizările dacă nu se vor acorda minimum 24 de salarii compensatorii. Disponibilizările ar putea avea loc după 1 ianuarie 2010. Nu vedem cum aceste disponibilizări ar putea să se facă în acest an, deoarece avem semnat un contract colectiv de muncă", a spus Iulian Măntescu. Acesta a punctat că în actualul contract colectiv de muncă nu este prevăzută acordarea de salarii compensatorii.

Iulian Măntescu a menţionat că pe 31 august va avea loc o nouă rundă de discuţii cu secretarul de stat Constantin Axinia, iar pe 1 septembrie se vor întâlni din nou cu conducerile celor trei companii feroviare.

Preşedintele Federaţiei Mişcare-Comercial, Gheorghe Popa, a spus că problemele căilor ferate nu se vor rezolva prin disponibilizarea acestor oameni şi că totul depinde de modul de finanţare a liniilor ferate.

Citeşte şi CFR Infrastructură a propus desfiinţarea regionalelor Constanţa, Galaţi, Timişoara şi Braşov