MENIU

Sindicaliştii s-au întâlnit astăzi cu liderii CFR Marfă

Foto: Realitatea TV

Negocieri tensionate între conducerea şi sindicatele de la CFR Marfă. Conflictul porneşte de la propunerea ca angajaţii să lucreze mai puţin, dar şi să primească salarii mai mici cu 40%. La intrarea la negocieri, liderii de sindicat au afirmat că nu vor accepta o astfel de variantă.

Până la această oră, niciuna dintre părţi nu a dat semne că ar fi pregatită sa cedeze. Conducerea CFR Marfă a susţinut că nu mai are bani să îi plătească pe toţi cei 17.000 de angajaţi, în timp ce aceştia din urmă susţin că vor să lucreze acelaşi număr de ore şi să fie plătiţi ca şi până acum.

Sindicatele nu vor să renunţe la aceste solicitări şi susţin că Administraţia CFR ar trebui să vină cu un plan de restructurare al companiei şi în niciun caz să nu reducă volumul de muncă. În afară de reducerea timpului de lucru, conducerea CFR va trimite la pensie 3.700 de salariaţi, iar posturile lor vor fi desfiinţate.

De cealaltă parte, autorităţile au declarat că în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, volumul de muncă s-a înjumătăţit, astfel că nu au bani să îi plătească pe angajaţi.

Dintre cele trei societăţi feroviare - de trasport marfă, transport persoane şi infrastuctură, CFR Marfă este singura care nu primeşte subvenţii din partea statului.

Mai multe articole despre:
sindicalişti negocieri CFR discuţii subvenţii marfă