MENIU

Sindicaliştii din Sănătate îi cer lui Bazac măririle de salariu promise de Nicolăescu

Foto: RTV

Reprezentanţii Federaţiei Sindicale Sanitas s-au întâlnit, joi, cu ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, pentru a discuta despre majorarea salariilor personalului medical cu până la 25%, potrivit acordului încheiat de sindicalişti cu fostul ministru de resort, Eugen Nicolăescu.

"Perspectivele nu par să fie îmbucurătoare. Prezentarea pe care ne-au făcut-o ministrul şi responsabilii pe buget ne-au arătat că e un deficit", a declarat Marius Petcu, lider Sanitas.

Pe 15 noiembrie 2008, în mandatul lui Nicolăescu, Federaţia Sanitas şi Ministerul Sănătăţii au semnat un acordul privind creşterea salariilor în sistemul sanitar cu până la 25%, în 2009.

Potrivit unui act normativ ce urma să fie definitivat până la 15 decembrie 2008, lefurile din Sănătate ar trebui să crească diferenţiat, din ianuarie 2009, astfel încât de cele mai importante majorări să beneficieze angajaţii cu salarii mici.

Majorarea cu până la 25 de procente s-ar aplica la salariul de bază. Potrivit acordului, în afară de această creştere, ar urma să fie majorate şi sporurile de prevenţie, de la 11 la 15%, iar angajaţii din sistem să beneficieze de trei prime anuale de stabilitate, în loc de două, cât primesc în prezent.

Mai multe articole despre:
sindicalişti Sanitas Ministrul Sanatatii