MENIU

Sindicaliştii din administraţia publică protestează faţă de afirmaţiile lui Băsescu

Foto: glasulmaramuresului.ro

Biroul Executiv al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie (F.N.S.A.) protestează faţă de declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu, cu privire la "incompetenţii" din administraţia publică locală care trebuie eliminaţi din sistem.

Preşedintele FNSA, Valer Suciu, a prezentat, luni, într-o conferinţă de presă la Cluj, protestul sindicaliştilor din administraţia publică locală, referitor la declaraţiile şefului statului, în cadrul căreia clasa politică este acuzată de colapsul economic.

"Biroul Executiv  al F.N.S.A. protestează împotriva unor astfel de declaraţii publice venite din partea preşedintelui, cerându-i acestuia să-şi reconsidere poziţia referitoare la administraţia publică locală. F.N.S.A. consideră că o posibilă ieşire din criză şi o mai bună eficientizare  a sistemului bugetar  o constituie reformarea responsabilă a clasei politice din România. Adresăm preşedintelui României următoarea întrebare: colapsul economic în care se află ţara se datorează presupusei ineficienţe din administraţia publică locală sau a ineficienţei clasei politice din România?", se arată în protest.

Potrivit documentului, Traian Băsescu nu a precizat care este natura incompetenţei funcţionarilor publici recomandă, cu un "cinism camuflat" testarea acestora, care oricum are loc în fiecare an.

"Acesta şi-a exprimat neîncrederea în profesionalismul angajaţilor din acest important sector de activitate, îndemnând Guvernul României la a sprijini pe şefii instituţiilor din sistem să elimine angajaţi, declarând că acum este momentul să scape de incompetenţii din administraţia publică locală. Fără a preciza natura > acestora, Preşedintele a sugerat cu un cinism camuflat, exprimând sub formă de recomandare, că soluţia este organizarea unor teste de competenţă pentru angajaţii din acest sistem. Îi reamintim preşedintelui că, în administraţia publică locală, evaluarea salariaţilor se face cel puţin o dată pe an, în urma căreia se stabilesc punctaje şi calificative", se arată în protest.

Traian Băsescu este informat că incompetenţa din administraţie publică locală este cauzată de management prost, iar declaraţiile şefului statului discreditează întrega administraţie publică locală.

"În ceea ce priveşte ineficienţa la care face referire preşedintele, acolo unde există, aceasta se datorează în principal unui management îndoielnic, managerii fiind emanaţii ale partidelor politice. Ne exprimăm nedumerirea, dar şi consternarea faţă de declaraţiile Preşedintelui, cu atât mai mult cu cât domnia sa cunoaşte importanţa şi impactul social pe care-l reprezintă administraţia publică locală. Prin declaraţiile sale, Preşedintele nu a discreditat doar o parte a angajaţilor acesteia, ci însăşi administraţia publică locală în ansamblul ei", se mai arată în protestul FNSA.

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (F.N.S.A.) este o  organizaţie reprezentativă la nivel naţional, cu un număr de peste 46.000 membri de sindicat, majoritatea din instituţiile locale.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat joi, 13 august, în timpul unei vizite la Tulcea, că, în opinia lui, înainte de disponibilizări, ar trebui organizate testări, pe baza cărora să rămână în sistem funcţionarii buni.

"Recomandarea mea este, indiferent de culoarea politică a şefului de instituţie, soluţia corectă este - eu asta aş face dacă aş fi preşedintele unei instituţii -, aş face testări: cei buni rămân, ceilalţi pleacă. Ştim cu toţii că avem un balast la nivel bugetar", a spus Băsescu în timpul unei întâniri cu autorităţilor locale tulcene.

Mai multe articole despre:
Traian Băsescu bugetari FNSA incompetenţi