MENIU

Sindicaliştii au discutat, la Ministerul Finanţelor, cu premierul şi alţi reprezentanţii ai guvernului. Preşedintele Băsescu a plecat de la negocieri

Foto: NewsIn
Gheorghe Pogea: Încă nu avem cifre exacte
Imagini de la sosirea lui Traian Băsescu la Ministerul Finanţelor

Reprezentanţii sindicatelor şi patronatelor au dezbătut astăzi, la Ministerul Finanţelor Publice, cu reprezentanţii ministerului situaţia salariilor din România. La discuţii au participat premierul Emil Boc şi preşedintele Traian Băsescu.

Proiectul de buget va fi discutat în şedinţa de guvern de mâine, a dat asigurări premierul Emil Boc înaintea discuţiilor cu sindicatele şi patronatele. Există însă semne de întrebare din partea sindicaliştilor, care se tem că bugetul nu va fi aprobat tot mâine. De altfel, vicepreşedintele PDL a declarat, aseară, la finalul întâlnirii Coaliţiei că speră ca bugetul să fie inclus pe agenda şedinţei Executivului de joi.

Surse guvernamentale au declarat marţi pentru NewsIn, că guvernul ar putea propune în noul proiect de buget îngheţarea salariilor bugetarilor pentru cel puţin şase luni, iar majorarea salariilor profesorilor ar urma să fie făcută abia din septembrie, în trei tranşe de câte 10%, până la sfârşitul anului.

Reprezentanţii sindicatelor spun că măsura ar duce la agravarea crizei economice în care se află România şi ameninţă că ies în stradă dacă salariile vor fi îngheţate.

Mai multe articole despre:
buget sindicate salarii Emil Boc patronate îngheţare