MENIU

Şi ziariştii comentează în ediţiile de astăzi confuzia Ministerului Educaţiei în privinţa celor două personaje din opera lui Caragiale

Foto: Realitatea TV

"Prostovanii Educaţiei au zăpăcit 213 mii de elevi, citim în Adevărul. Jurnaliştii scriu că profesorii care au redactat subiectele pentru teză le-au copiat dintr-o culegere literară fără să mai verifice originalul.

"De-ale Carnavalului la teza unică", titrează Ziua. După ce i-a fentat pe profesori şi le-a amânat teza elevilor, Ministerul Educaţiei a greşit şi proba la limba şi literatura română. Gafa ministerului i-ar putea costa pe elevi chiar admiterea la liceul dorit. Oficialii ministerului, scriu jurnaliştii, nu au prezentat o pozitie oficiala, probabil asteptand sa se stinga scandalul pe care îl vor cataloga, din nou, ca fiind doar "mediatic".

Ziua citează profesori care au spus că dacă elevii nu s-ar fi cramponat de numele trecut pe foaia de hârtie ar fi rezolvat cu uşurinţă subiectele.
Cotidianul scrie că Ministerul Educaţiei a căzut în capcana lui Caragiale. Persoanjele autorului le-au dat mai mult de furcă oficialilor din minister decât elevilor care au susţinut teza.

Mai multe articole despre:
subiecte revista presei teză teza cu subiect unic