MENIU

Severin Tcaciuc a fost extrădat în România şi se află în Penitenciarul Botoşani

Foto: NewsIn

Severin Tcaciuc, condamnat în lipsă în România la şase ani de închisoare, a fost extrădat pe 21 august de autorităţile austrice şi este încarcerat la Penitenciarul Botoşani de miercuri, a declarat, pentru NewsIn, purtătorul de cuvânt al penitenciarului, Iulian Dărângă.

Severin Tcaciuc, recent extrădat de autorităţile austriece, a fost transferat din arestul Poliţiei Capitalei în cel al IPJ Suceava pentru refacerea actelor de identitate, anunţă Inspectoratul General al Poliţiei Române, printr-un comunicat remis Agenţiei NewsIn.

Transferul, conform Inspectoratului General al Poliţiei Române, a fost făcut în data de 26 august, după ce încarcerarea lui Tcaciuc a fost refuzată la Penitenciarul Jilava, pe motiv că acesta nu avea acte.

În prezent, omul de afaceri sucevean se află în perioada de carantină şi evaluare ce ar putea dura cel mult 30 de zile, după care i se va stabili stabili regimul de executare, a precizat Dărângă pentru NewsIn. Tcaciuc are în România patru condamnări cu executare, potrivit purtătorului de cuvânt al Penitenciarului Botoşani.

Centrul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române a precizat pentru NewsIn că Severin Tcaciuc "a fost extrădat de autorităţile austriece la data de 21 august 2009 şi adus în România, de la Viena, în aceeaşi zi". "De asemenea, după procedurile de extrădare, Tcaciuc Severin a fost depus în Penitenciarul Jilava", se arată în informarea IGPR.

Severin Tcaciuc a fost reţinut în Austria, în vederea extrădării, în 12 august, pe numele său fiind emise trei mandate de executare a pedepsei pentru insultă, furt şi pentru agresarea unui poliţist aflat în exerciţiul funcţiunii.

Tcaciuc a părăsit România în 28 februarie 2003, prin Vama Borş, cu aproximativ trei ore înainte ca poliţiştii suceveni să transmită solicitarea de interzicere a ieşirii din ţară.

Mai multe articole despre:
penitenciar extrădare închisoare Severin Tcaciuc