MENIU

Serie A: Clubul Napoli sprijină victimele cutremurului din Italia

www.quotidiano.net

Clubul Napoli a anunţat că va dona încasările de la următorul meci pe care îl va disputa în Serie A familiilor victimelor cutremurului din provincia L’Aquila. Napoli va juca, sâmbătă, pe teren propriu, cu Atalanta, în etapa a 31-a a campionatului Italiei.

Marţi, gruparea siciliană a dat publicităţii un comunicat prin care anunţă că preşedintele Aurelio De Laurentiis, „profund afectat de această tragedie”, a decis ca toate încasările de la partida cu Atalanta să fie donate familiilor victimelor  seismului din regiunea Aburzzo, din centrul Italiei.

Federaţia Italiană de Fotbal a anulat toate meciurile de amatori care urmau să se dispute în această săptămână în regiunea Abruzzo, iar Liga Profesionistă de Fotbal a decis ca la toate partidele programate în această săptămână în Italia să se ţină un moment de reculegere în memoria victimelor cutremurului şi ca jucătorii să evolueze cu banderole negre pe braţ, în semn de doliu.

Potrivit unui ultim bilanţ, numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa în urma seismului din regiunea Abruzzo a ajuns la 207. În urma cutremurului din centrul Italiei şi-au pierdut viaţa şi cinci români.

Mai multe articole despre:
cutremur Italia Serie A Napoli victime Abruzzo ajutorare