MENIU

Senatul a revenit asupra deciziei în cazul Legii de organizare a Academiei de Ştiinţe Agricole

Foto: NewsIN

Senatorii au revenit asupra deciziei de a trimite la Cameră cererea de reexaminare a Legii privind organizarea Academiei de Ştiinţe Agricole, hotărând, să reia votul luni, tot atunci urmând să ia o decizie şi în privinţa trecerii unor terenuri din administrarea Academiei în domeniul oraşului Cisnădie.

Preşedintele Comisiei de Agricultură din Senat, social-democratul Petre Daea, a solicitat, miercuri, reluarea votului în cazul raportului de respingere a reexaminării Legii privind organizarea şi funcţionarea a Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu Şişeşti", invocând vicii de procedură. "V-aş propune domnule Preşedinte să reluăm, fie şi la sfârşit, procedura de vot pentru a încheia definitiv din punct de vedere procedural ceea ce ne-am propus astăzi", a afirmat Daea.


Astfel, preşedintele de şedinţă, democrat-liberalul Alexandru Pereş, a propus şi supus la vot ca o decizie în cazul acestei reexaminări să fie luată în plenul Senatului de luni, 22 iunie. Propunerea a primit 47 de voturi pentru şi două împotrivă.

Plenul Senatului nu reuşise, în cursul dimineţii de miercuri, să obţină numărul de voturi necesar adoptării raportului de respingere întocmit de Comisia de Agricultură pentru cererea de reexaminare a Legii privind organizarea şi funcţionarea a Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu Şişeşti".
Senatorii nu au reuşit să adune decât 34 de voturi pentru adoptarea raportului de respingere a cererii de reexaminare, fiindu-le necesare 35. Liderul grupului senatorial PNL, Puiu Haşotti, a propus reluarea votului, dar nici această propunere nu a întrunit numărul minim de 35 de voturi.Astfel, preşedintele de şedinţă, senatorul democrat liberal, Alexandru Pereş, a anunţase că cererea de reexaminare a Legii a Legii privind organizarea şi funcţionarea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu Şişeşti", ar fi urmat să meargă la Camera Deputaţilor spre a fi dezbătută, aceasta fiind decizională.

Totodată, Senatorii au hotărât să dea un vot final, luni, unei alte cereri de reexaminare, cerută de preşedintele Traian Băsescu, a Legii privind trecerea unor terenuri din domeniul public al statului şi din administrarea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu-Şişeşti" - Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Montanologie Cristian - Sibiu în domeniul public al oraşului Cisnădie şi în administrarea Consiliului Local al Oraşului Cisnădie, judeţul Sibiu.

Preşedintele Traian Băsescu a solicitat, pe 31 martie, Parlamentului reexaminarea Legii de aprobare a unei OUG prin care unităţile de cercetare-dezvoltare sunt scutite de la plata obligaţiilor fiscale restante, arătând că prevederile acestui act normativ contravin angajamentelor asumate prin Tratatul de aderare.

De asemenea, Traian Băsescu a solicitat, pe 13 aprilie, reexaminarea Legii privind trecerea unor terenuri din domeniul public al statului şi din administrarea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu-Şişeşti" - Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Montanologie Cristian - Sibiu în domeniul public al oraşului Cisnădie şi în administrarea Consiliului Local al Oraşului Cisnădie, judeţul Sibiu.
Mai multe articole despre:
Senat terenuri Cisnădie