MENIU

Senatorului Ted Kennedy i s-a făcut rău în timpul dineului de învestire

Foto: dailymail.co.uk

Senatorul american Edward Kennedy este \"conştient\" şi \"se simte bine\", după ce a leşinat marţi la dejunul de învestitură dat în cinstea preşedintelui Barack Obama, incident care a fost cauzat de oboseală, a anunţat biroul său.

În urma consultului, doctorul Edward Aulisi, de la spitalul din Washington, a declarat că incidentul a fost cauzat pur şi simplu de oboseală. "Senatorul Kennedy este conştient, vorbeşte cu familia şi prietenii săi şi se simte bine". "Va rămâne la Centrul medical din Washington în această noapte, sub observaţie, şi va putea pleca acasă mâine dimineaţă", a adăugat medicul.

Senatorii John Kerry şi Chris Dodd, doi prieteni apropiaţi ai lui Kennedy, au declarat că l-au însoţit până la ambulanţa care l-a dus la spital şi că acesta părea conştient. "Va fi bine, este o veste bună", a declarat senatorul Dodd, adăugând că Ted Kennedy i-a spus: "O să mă pun pe picioare imediat".

Potrivit senatorului Orrin Hatch, care se afla lângă Kennedy, acesta părea să se simtă rău, dar s-a simţit progresiv mai bine în drum spre ambulanţă. "M-a privit zâmbind, cu zâmbetul ironic pe care i-l ştiu, ceea ce mă face să cred că va fi bine", a adăugat senatorul.

"Sunt din tot sufletul alături de el", a declarat Obama. "Şi cred că acest lucru este valabil pentru toţi cei prezenţi", a adăugat noul preşedinte al Statelor Unite ale Americii.

"Mă rog pentru el şi pentru familia lui", a mai spus Barack Obama, adresându-se parlamentarilor americani reuniţi la Capitoliu.