MENIU

Şeful DGIPI a spus că posibilitatea de a scoate documente din arhiva direcţiei este foarte redusă

Foto: gardianul.ro

Şeful Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă, Gelu Drăjneanu, a declarat, marţi, după audierile din comisiile de Apărare din Parlament, că posibilitatea ca documente din arhiva direcţiei să fie scoase este foarte redusă, dacă nu imposibilă.

Drăjdeanu a mai afirmat că gestionarea arhivei DGIPI se face conform legii.

Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a declarat sâmbătă, la Şcoala de vară a tinerilor PSD, că are informaţii despre Mircea Băsescu de la SRI, nu de la "Doi şi un sfert" - serviciul secret al Ministerului de Interne -,  aşa cum sugera Elena Udrea.

Luni, Vanghelie şi-a nuanţat declaraţiile pe care le-a făcut sâmbătă, precizând că nu el a intrat în posesia informaţiilor cu privire la Mircea Băsescu. "Pur şi simplu vorbeam despre ceea ce se întâmplă, ca şi mecanism, pur şi simplu nu înţelegeam ceea ce a vrut să spună doamna ministru Elena Udrea, şi am vrut să clarific pentru că tot caută, caută şi vorbesc de , au făcut şi arestări, şi nu e obiectul acolo. Din informaţiile mele, acolo nu prea mai există nimic, aşa că problema e în altă parte", a spus Vanghelie.

Pe de altă parte, întrebat de ce a afirmat că arhiva DGIPI (fostul serviciu "Doi şi un sfert" n.red.) că este pe "mâini bune", Vanghelie a precizat că "este într-un fel, în anumite locuri, bănuiesc, tocmai acolo unde a reuşit să fie păstrată până acum şi să nu fie dată pe piaţă ca preşedintele să suporte consecinţele". "Deci bănuiesc că e pe mâini bune, la asta am vrut să mă refer", a mai arătat liderul PSD.