MENIU

Şeful ANI: M-am simţit şantajat de domnul Roşca Stănescu

Foto: NewsIN

Şeful ANI a declarat marţi seară la B1 TV că s-a simţit şantajat de fondatorul Ziua, Sorin Roşca Stănescu, în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o cu acesta şi cu jurnalistul Bogdan Chirieac, a cărei înregistrare a apărut în presă.

Acuzaţii grave lansate de preşedintele Agenţiei Naţionale de Informaţii (ANI) Cătălin Macovei, marţi seară la B1 TV. Asta după ce ziarul Curentul a publicat înregistrarea unei discuţii pe care acesta a avut-o în luna septembrie cu jurnaliştii Sorin Roşca Stănescu şi Bogdan Chirieac. "M-am simţit şantajat de domnul Roşca Stănescu!", a spus Cătălin Macovei.

În emisiune a intrat prin telefon în direct, Bogdan Chirieac, care a negat că ar fi fost implicat în acest şantaj. I-a luat însă apărarea lui Roşca Stănescu. "Unde este şantajul? A cerut domnul Roşca Stănescu bani, a cerut case? Sigur, a apăsat poate prea mult, dar a cerut o informaţie care să meargă public. Am fost trei băieţi, la iarbă verde, cum a apărut această înregistrare în România anului 2009? Ce caută înregistrarea în presă? Eu spun că Roşca Stănescu a încercat să obţină informaţii, nu i-a strâns mâna la spate", a spus Chirieac.