MENIU

Şefa unei secţii de votare din Iaşi a fost amendată contravenţional

<descriere>

Preşedinta secţiei de votare din Bivolari, judeţul Iaşi, a fost sancţionată contravenţional cu suma de 1.000 lei deoarece a luat acasă, în noaptea de sâmbătă spre duminică, ştampila de control şi ştampila de votare.

PD-L a depus la BEJ, o plângere în care solicita înlocuirea şefului secţiei de votare 343, din comuna Bivolari, acesta fiind acuzat că a luat acasă ştampila de control şi ştampila de votare în noaptea de sâmbătă spre duminică. În plus, PDL susţine că şeful de secţie, Paraschiva Ciornea, a părăsit secţia de votare  timp de câteva zeci de minute, având în posesie două ştampile \"VOTAT\".

Potrivit Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Iaşi, alte cinci sesizări au fost redirecţionate către Inspectoratul Judeţean de Poliţie şi se află, în prezent, în cercetări. Sesizările fac referire la turism electoral, la dispariţia a două ştampile din secţii de votare de pe raza localităţilor Holboca şi Lespezi şi propagandă electorală. Până la ora 13.00, la Iaşi s-au prezentat la urne 21,52% din alegători pentru alegerea preşedintelui şi 20,50% pentru referendum. Potrivit BEJ Iaşi, în mediul urban s-a înregistrat un număr mai mare de alegători pentru alegerea noului preşedinte decât în mediul rural.

În cele 113 de secţii speciale de pe raza judeţului au votat aproximativ 5.000 de persoane. Pentru judeţul Iaşi, au fost tipărite peste 2,4 milioane de buletine de vot, câte 803.867 de buletine pentru prezidenţiale, parlament unicameral şi reducerea numărului de parlamentari.

Potrivit reprezentanţilor prefecturii, în judeţ au fost organizate 828 de secţii, din care 113 sunt secţii speciale, 16 fiind pe raza municipiului. La majoritatea secţiilor de votare speciale au fost trimise câte 1.000 de buletine de vot, cele mai multe fiind amenajate în campusurile studenţeşti.

Mai multe articole despre:
PNL PSD amendă alegeri prezidenţiale fraudare PD-L