MENIU

Şedinţa CSAT s-a încheiat cu puţin timp în urmă

Foto: NewsIn

Membrii CSAT s-au reunit, astăzi, la Palatul Cotroceni, sub conducerea preşedintelui Traian Băsescu, printre punctele de pe ordinea de zi a şedinţei figurând Planul de înzestrare a Armatei pentru intervalul 2010 - 2015 şi Strategia energetică a României. Şedinţa s-a încheiat cu puţin timp în urmă.

Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Suprem de Apărare a Ţării au fost incluse şi evaluarea stării de securitate în zonele cu potenţial terorist major, altele decât Orientul Mijlociu, potenţialii factori de risc pentru România, strategia de înzestrare a Armatei României şi planul de înzestrare a Armatei României pe termen scurt şi mediu, pentru intervalul 2010 - 2015, se arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

CSAT a luat în discuţie actualizarea Strategiei Energetice a României pentru perioada 2007 - 2020 şi măsuri pentru reorganizarea operatorilor economici cu capital de stat din Sistemul Electroenergetic Naţional.

Modificările la Planul-cadru pentru continuarea procesului de restructurare şi modernizare a Armatei României, în perioada 1 ianuarie 2009 - 31 decembrie 2009, participarea României la elaborarea viitoarei Strategii europene de dezvoltare a regiunii dunărene şi stadiul elaborării Strategiei industriei de apărare a României, sunt alte teme ce vor fi luate în discuţie de CSAT.

Totodată, pe ordinea de zi a mai figurat Raportul privind îndeplinirea angajamentelor asumate de către Armata României faţă de NATO, Uniunea Europeană şi alte organisme internaţionale din punct de vedere al nivelului de operaţionalizare şi al interoperabilităţii, Memorandumul referitor la "Acordul între Ministerul Apărării Naţionale din România şi Ministerul Apărării din Republica Armenia privind protecţia informaţiilor clasificate din domeniul apărării", precum şi Memorandumul referitor la "Înţelegerea de securitate între Ministerul Apărării Naţionale din România şi Ministerul Apărării din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord privind protecţia informaţiilor clasificate din domeniul apărării". CSAT ar putea discuta şi despre situaţia din Republica Moldova.
Mai multe articole despre:
CSAT NATO şedinţă Palatul Cotroceni