MENIU

Secţia de Psihiatrie a Spitalului de Urgenţă Constanţa arată jalnic

Foto: RTV

Pereţi ce stau să cadă, instalaţii ruginite, toalete înfundate, paturi şi scaune rupte şi găurite - este descrierea secţiei de Psihiatrie din cadrul Spitalului Judeţean Constanţa. Bolnavii sunt internaţi în condiţii mizere şi cele patru asistente care îi îngrijesc fac faţă cu greu responsabilităţilor. Renovări nu s-au mai făcut de peste 20 de ani, iar fondurile întârzie să apară.

Secţia de Psihiatrie a Spitalului Clinic de Urgenţă Constanţa pare a fi desprinsă dintr-un coşmar. Mobilierul din saloane este vechi şi stricat, iar saloanele arată ca nişte camere de tortură.

Sala de mese a fost improvizată în culoarul de trecere pe o suprafaţă de aproximativ 50 de metri pătraţi chiar lângă oficiu şi vestiarul asistentelor.

Din cele trei toalete doar două sunt în stare de funcţiune, iar duşurile nu au mai fost folosite de ani buni. Uşile stau închise doar dacă sunt legate.

Cei 100 de bolnavi sunt îngrijiţi de doar patru asistente care fac şi curăţenie.

În Secţia de Psihiatrie Palazu Mare sunt internaţi şi pacienţi agresivi. Nu a mai rămas însă nimic de stricat în pavilioanele în care sunt internaţi.

"Pacienţii noştrii cam distrug şi asta poate nu e foarte rău pentru că totul e aici atât de vechi că avem motiv să punem bani şi să mai înnoim", a spus dr. Diana Carjaliu, şef Secţia de Psihiatrie Palazu.

Până când vor ajunge fondurile, cadrele medicale nu primesc decât promisiuni.