MENIU

Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului de Ugenţă Bârlad are un singur medic

Foto: RTV

Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) din cadrul Spitalului de Ugenţă "Elena Beldiman" Bârlad se confruntă cu o criză de medici fără precedent, în momentul de faţă funcţionând cu un singur medic specialist.

Potrivit directorului Spitalului de Urgenţă Bârlad, Dionisie Lefter, la Sectia ATI sunt angajaţi doi medici anestezişti, însă unul dintre aceştia, Mihai Busuioc, care are 70 de ani, este foarte bolnav, fiind internat în spital.

"Medicul primar Ion Chilinciuc este nevoit să ducă tot greul. Dacă este o urgenţă şi nu se află în spital, atunci îl chemăm de acasă. Dar nu putem continua aşa. În acest mod, nici linia de gardă nu poate fi asigurată corespunzător. Există riscul să se îmbolnăvească şi acesta şi atunci ce fac, închid secţia? Nu poţi sta într-un medic, există permanent un pericol potenţial", a declarat directorul  Spitalului de Urgenţă Bârlad, Dionisie Lefter.

Acesta a precizat că a făcut demersuri la Iaşi pentru a găsi medici care să accepte să facă gărzi la spitalul bârlădean.

Mai multe articole despre:
spital Bârlad medic urgenţe terapie intensivă