MENIU

Scrisoarea a III-a, de Omar Hayssam: Fratele meu Munaf, a fost această acţiune de răpire pregătită anterior?

Foto: RTV

O a treia scrisoare redactată de Omar Hayssam a intrat în posesia jurnaliştilor de la Gardianul. De data aceasta, scrisoarea îi este adresata lui Mohammad Munaf. Surse judiciare au declarat, pentru Gardianul, că scrisoarea a fost transmisă prin procurorul Ciprian Nastasiu, care s-a deplasat la Bagdad atât in iulie, cât şi în septembrie 2005, pentru a-l audia pe Munaf.

"Fratele meu drag, Mohammad Munaf, Abu Donia, pacea şi binecuvântarea lui Allah fie cu tine... Cum ţi-ai permis să spui despre mine ceea ce ai spus şi ai declarat în faţa anchetatorului?... De ce doreşti să mă distrugi?"

Aşa începe scrisoarea pe care Hayssam i-a adresat-o lui Mohammad Munaf, potrivit .

Scrisoarea conţine 72 de întrebări pe care Hayssam l-a rugat pe procuror să i le adreseze lui Mohammad Munaf în legatură cu operaţiunea răpirii.

"A fost această acţiune de răpire pregătită anterior sau a fost dusă la îndeplinire fără ştirea ta?", "Abu Helmy, dr. Yasin stia că urma să pleci împreună cu ziariştii în Irak? (...) Ai pregătit această acţiune împreună cu altcineva şi apoi m-ai implicat pe mine pentru originea mea siriană?" sunt doar câteva din întrebările la care Omar Hayssam vroia ca Mohammad Munaf să răspundă.

În continuare, întrebările conţin mult mai multe detalii despre înţelegerile dintre cei doi.

"Ştii că sora ta Buthaina a sunat la familia mea din Siria şi le-a cerut bani pentru a spune adevărul?... Nu m-am înţeles eu cu tine să înregistrezi firmele pe numele tău şi al soţiei tale pentru a le înregistra în România ca firme americane? Astfel ar fi urmat ca membrii Ambasadei din România să ne ajute în rezolvarea tuturor problemelor şi în obţinerea aprobărilor necesare", continuă Hayssam.

În finalul scrisorii, Omar Hayssam îl roagă pe Mohammad Munaf să răspundă sincer la aceste întrebări şi să spună "tot adevărul": "Măcar în ultima clipă, de dragul copiilor tăi şi alor mei. Te rog să spui dacă a fost o operaţiune premeditată de tine sau dacă ai plănuit-o împreună cu altcineva. Spune adevărul. Aşa să dea Allah."