MENIU

Şcolile din Cluj-Napoca şi din Bistriţa-Năsăud unde au fost secţii de votare vor fi dezinfectate

Dezinfectare scoala

Măsura a fost dispusă de Inspectoratele Şcolare Judeţene din Bistriţa-Năsăud şi Cluj pentru prevenirea apariţiei şi răspândirii virusului gripei noi.

Primăria municipiului Cluj-Napoca va dezinfecta luni, înainte de începerea cursurilor, toate şcolile şi grădiniţele în care au fost organizate secţii de votare, în vederea evitării contaminării cu virusul gripei noi, aceeaşi măsură fiind luată şi în unităţile de învăţământ din Bistriţa-Năsăud.

\"Primăria municipiului Cluj-Napoca anunţă că în data de 23 noiembrie, în intervalul orar 3.00 - 4.00, în toate unităţile şcolare în cadrul cărora au fost amenajate secţii de votare în data de 22 noimebrie 2009 se va interveni cu dezinfecţie specializată, în vederea evitării posibilelor contaminări virale cu virusul A/H1N1. Soluţia utilizată este avizată de Ministerul Sănătăţii şi face parte din categoria dezinfectanţilor cu spectru larg\", se arată într-un comunicat al municipalităţii.

\"Am dispus luarea tuturor măsurilor igienico-sanitare necesare pentru a ne asigura că luni, elevii clujeni vor intra la cursuri în condiţii de maximă siguranţă. Este vorba de 61 de unităţi de învăţământ\" a precizat primarul Sorin Apostu.

În Cluj-Napoca sunt 274.423 de cetăţeni cu drept de vot înscrişi pe listele electorale permanente, care sunt aşteptaţi la 172 de secţii de votare.  În Bistriţa-Năsăud, elevii şi profesorii care învaţă în cele 235 de unităţi în care funcţionează secţii de votare nu vor intra, luni, la cursuri, decât după ce se va face o curăţenie generală şi spaţiile respective vor fi dezinfectate.

Măsura a fost dispusă de Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud pentru prevenire apariţiei şi răspândirii virusului gripei noi. Potrivit inspectorului general-adjunct Mircea Romocea, conducerile şcolilor şi grădiniţelor sunt obligate să dispună curăţenie generală şi dezinfectarea sălilor de clasă în care au fost amenajate secţii de votare şi abia apoi să permită accesul elevilor şi profesorilor în incintă. În municipiul Bistriţa, municipalitatea a anunţat că va trimite specialişti care să dezinfecteze cu o soluţie specială toate şcolile care găzduiesc secţii de votare.

În Bistriţa-Năsăud, la scrutinul prezidenţial sunt aşteptaţi la vot 260.685 de alegători care îşi vor exprima opţiunea în 375 de secţii de votare, din care 313 permanente şi 62 speciale.