MENIU

Şcoala de handbal "Marian Cozma", inaugurată chiar de ziua lui "Păsărilă"

Foto: NewsIn

Marţi, Marian Cozma ar fi sărbătorit împlinirea vârstei de 27 de ani, însă nu a mai apucat, viaţa sa fiind curmată fix în urmă cu şase luni de un cuţit care i-a străpuns inima. În loc să-i ureze "La mulţi ani!" lui "Păsărilă" şi să-l sărbătorească, rudele şi oamenii din sport au participat la un eveniment cu caracter comemorativ: inaugurarea Şcolii de handbal "Marian Cozma".

Cu lacrimi în ochi, tatăl fostului handbalist, Petre Cozma, a fost primul care a luat cuvântul în cadrul ceremoniei şi a vorbit despre şcoala de handbal şi despre dorinţa sa ca mulţi copii să practice sportul atât de iubit de fiul său şi de el.

La inaugurarea Şcolii de handbal "Marian Cozma" au participat, alături de familia sportivului, preşedintele CS Dinamo, Elisabeta Lipă, preşedintele FR Handbal, Cristian Gaţu, ministrul Tineretului şi Sportului, Sorina Plăcintă, secretarul de stat, Doina Melinte, fostul preşedinte al CS Dinamo, Marcel Popescu, antrenorul echipei Dinamo, Eliodor Voica, primarul sectorului 2 al Capitalei, Neculai Onţanu, dar şi ambasadorul Ungariei la Bucureşti, Fuzes Oszkar.

Dintre toate discursurile celor prezenţi, cel mai emoţionant a fost chiar cel al directoarei Şcolii nr. 30, în care a învăţat fostul sportiv şi în a cărei sală se vor antrena copiii înscrişi la şcoala de handbal: "Marian Cozma este îngerul păzitor al şcolii noastre".

Şcoala de handbal "Marian Cozma" a fost înfiinţată de CS Dinamo împreună cu Asociaţia Marian Cozma şi cu Şcoala nr. 30. Selecţia copiilor va începe pe 15 septembrie şi va fi în toată Capitala. Copiii înscrişi vor fi împărţiţi pe grupe de vârstă începând de la 6 ani până la 14 ani. Ei vor fi pregătiţi de antrenorii Sebastian Bota, Mihai Cojocea, Bogdan Voica, Dorin Purcărea, Ioan Gănău şi Florin Vasiliu.

Pivotul Marian Cozma, a murit în urmă cu exact şase luni, pe 8 februarie, după ce a fost înjunghiat în zona inimii într-un club de noapte din Veszprem (Ungaria), oraş la a cărei echipă era legitimat. Prezent în respectivul local alături de coechipieri pentru a sărbători naşterea copilului unuia dintre aceştia, Cozma s-a trezit în miezul unui scandal iscat de un grup de la o masă alăturată şi a fost înjunghiat mortal în zona inimii. Marian Cozma a murit în drum spre spital, în timp colegii săi răniţi grav în acelaşi incident, Zarko Sesum (fracturi craniene) şi Ivan Pesic (înjunghiat în zona rinichilor) au avut ceva mai mult noroc şi au supravieţuit.