MENIU

Schirrhein, o echipă din liga a şaptea, s-a calificat în "16"-imile Cupei Franţei!

Foto: France Football

Cupa este competiţia surprizelor, în fiecare ţară, iar ultimul exemplu, din Hexagon, vine să întărească regula. Schirrhein, o echipă de amatori, a eliminat-o pe Clermont, gruparea din liga secundă, şi s-a calificat în "16"-imile Cupei Franţei. Este pentru prima dată când o grupare din liga a 7-a franceză reuşeşte această performanţă!

După Calais, finalistă în 2000, şi Carquefou, sfertfinalistă în sezonul trecut, o nouă echipă mică scrie istorie în Cupa Franţei. E vorba de Schirrhein, o grupare din liga a 7-a, care a învins în "32"-imile Cupei Franţei pe Clermont, din liga secundă. Impresionantă este însă şi maniera de calificare a alsacienilor, care erau conduşi cu 2-0 cu o jumătate de oră înainte de finalul jocului, însă au revenit apoi şi au înscris de 4 ori!

În minutul 63, Clermont conducea cu 2-0, după reuşite lui Douillard (min. 15) şi Loriot (min. 37), însă amatorii de la Schirrhein au reuşit un final halucinant. Mai întâi inginerul Laurent Wagner a redus din diferenţă (min. 63), apoi veteranul echipei Arnaud Marty, 36 de ani, a adus egalarea la doar două minute după ce intrase pe teren (72).

Eroul celor de la Schirrhein a fost însă un şofer, Raphaël Martzolff, care a reuşit golul desprinderii, în minutul 81, cu un şut puternic din interiorul careului, după o lovitură liberă executată de Igli, de profesie poliţist.

Patru minute mai târziu, Guillaume Roth a rezolvat orice emoţie pentru echipa din liga a şaptea, după ce a înscris pentru 4-2, scor care avea să rămână cel final.

Mai multe articole despre:
16-imi Cupa Franţei