MENIU

Scandal monstru la Opera Comică! Felicia Filip, mesaj dur după decizia primarului general - Nicușor Dan, somat de Alina Gorghiu

Soprana Felicia Filip, Opera Comică pentru Copii

Managerul Operei Comice pentru Copii, soprana Felicia Filip, i-a solicitat primarului general al Capitalei, Nicuşor Dan, anularea procedurii de evaluare a activităţii într-o scrisoare deschisă. Liberala Alina Gorghiu, vicepreședintele Senatului, îl acuză pe edil pentru decizia „de neacceptat” și îl somează să „respecte profesionalismul”.

„Solicit primarului Nicușor Dan respect pentru ceea ce înseamnă profesionalism, ce e bun și recunoscut de publicul larg ca excelență!
De neacceptat ca toată munca Feliciei Filip la Opera Comică pentru Copii din ultimii opt ani de zile să fie redusă la o notă insuficientă pentru a-i permite să mai continue managementul instituției”, a scris Alina Gorghiu într-un mesaj pe Facebook.
Senatoarea PNL mai amintește că este „unul dintre părinții care și-au dus băieții la Opera Comică. Am urmărit împreună multe spectacole acolo. Am văzut cât de apropiată este Felicia Filip de generația lor și, mai ales, ce echipă frumoasă a construit în timp”.
 
 
Reacția Alinei Gorghiu vine după ce Felicia Filip nu a mai fost confirmată în postu lde manager al Operei Comice pentru Copii. 
După decizia PMB, Felicia Filip a publicat o scrisoare deschisă către primarul general Nicușor Dan, în care îi cere acestuia anularea procedurii de evaluare a activităţii şi refacerea comisiei "care nu a avut în componenţă niciun membru din specialitatea instituţiei". 

Managerul de la Opera Comică pentru Copii a precizat că nota obţinută, 8,59, „înseamnă că nu mai suntem competenţi şi că postul va fi scos la concurs”, după ce timp de 8 ani a făcut performanţă, OCC fiind „instituţia publică de spectacole din Bucureşti cu cele mai multe evenimente în ultimii 4 ani, cei mai mulţi spectatori plătitori de bilete şi cele mai mari venituri proprii”.

„Am aflat cu stupoare, la finalul zilei de ieri, că activitatea coordonată de mine este departe de a fi performantă. Nota obţinută nu reflectă, mai ales prin motivarea ei de către Comisia de evaluare, realitatea din Raportul depus”, a menționat .