MENIU

Scandal la "Cerbul de Aur": Direcţia 5 acuză trupa Sistem de playback

Foto: comunicatemedia.ro

"Este foarte uşor să iei patru butoaie să dai în ele, să ai un CD bine învăţat şi o solistă care practică un fel de playback. Este o mult prea mare păcăleală", a declarat Marian Ionescu de la Direcţia 5.

Marian Ionescu, liderul formaţiei Direcţia 5, a lansat, vineri, un atac dur la adresa artiştilor care practică playback-ul pe scenele româneşti, criticând evoluţia trupei Sistem pe scena Festivalului „Cerbul de Aur“, caracterizată ca un „playback de la un cap la altul“.

„Este foarte uşor să iei patru butoaie să dai în ele, să ai un CD bine învăţat şi o solistă care practică un fel de playback. Este o mult prea mare păcăleală şi mult prea multă culoare. Recitalul celor de a Sistem a fost o păcăleală de la un cap la altul“
, a declarat Marian Ionescu la conferinţa de presă organizată înaintea recitalului pe care Direcţia 5 îl susţine în cea de-a treia seară a festivalului, transmite corespondentul NewsIn.

Solistul celor de la Direcţia 5 spune că artiştii adevăraţi sunt doar aceia care urcă pe scenă şi „cîntă de-adevăratelea“. „Presa ar trebui să taxeze mult mai dur astfel de evoluţii pentru că publicul român a devenit cunoscător şi o face tot mai des, dovadă fiind concertul Madonna care a iscat foarte multe nemulţumiri din partea publicului. Avem în România 20-30 de artişti adevăraţi şi serioşi pe care toată lumea ar trebui să-i promoveze. Mă gândesc aici la Cargo, Iris, Viţa de Vie, Compact, Proconsul, Phoenix (mai ales prin spiritul Phoenix) sau Delia care are o voce specială. Am lăsat la urmă trupa Holograf, pe care vreau să o felicit pentru excepţionalul recital susţinut la Braşov. De astfel de concerte avem  nevoie pentru ca industria muzicală românească să meargă înainte. Pe noi un astfel de concert de motivează şi ne obligă să ne ridicăm la aceeaşi valoare“, a precizat Marian Ionescu.

Dacă băieţii de la Holograf au declarat în glumă că se simt „o soluţie de criză“, cei de la Direcţia 5 nu cred acelaşi lucru, dar spun cu toţii că ideea de a aduce pe scena festivalului artişti români este una extraordinară. „Noi credem că a venit timpul ca să fie mult mai mulţi promovaţi artiştii români şi, de ce nu, banii aceştia să rămână în ţară să contribuie la dezvoltarea industriei muzicale româneşti. Recitaluri precum cel de ieri (joi – n.r.) al formaţiei Holograf nu fac decît mari servicii muzicii româneşti“, a mai declarat Marian Ionescu.