MENIU

Scandal în MAI: DNA i-a audiat din nou pe fostul şef al DGIPI şi pe celelalte persoane reţinute marţi

foto: pna.ro
Directorul DGIPI şi şeful diviziei Operaţiuni din DGA sunt acuzati de procurori că au încercat să influenţeze un ofiter de la DNA

Cutremur la vârf în Ministerul de Interne. Potrivit NewsIn, şeful Diviziei de Protecţie din DGIPI a fost demis miercuri dimineaţă de către ministrul Dan Nica. Asta după ce Cornel Şerban, directorul DGIPI, şi Petre Pitcovici, şeful diviziei de Operaţiuni a DGA, au fost reţinuţi de către procurorii DNA pentru 24 de ore. Odată cu ei, au mai fost reţinuţi cunoscutul om de afaceri Puiu Popoviciu, dar şi fostul rector al Universităţii de Agronomie din Capitală, Ioan Alecu.

Potrivit avocatului lui Cornel Şerban, Aurelian Bădulescu, ordonanţele de reţinere vor expira în jurul orelor 23-24.00. Astfel, procurorii trebuie să  decidă dacă vor prelungi sau nu mandatele de arestare.

Directorul DGIPI si şeful diviziei Operaţiuni din Direcţia Generală Anticorupţie sunt acuzaţi de procurori ca au încercat să influenţeze un ofiţer de poliţie judiciară din cadrul DNA. Acesta ar fi trebuit să-l scape pe omul de afaceri Puiu Popoviciu de un dosar, mai exact să-i dea neînceperea urmăririi penale. În schimb, ofiţerului i s-ar fi promis, în decembrie 2008, o funcţie în ministerul de Interne şi 20.000 de euro. Angajatul DNA s-a autodenunţat însă, chiar în fata procurorilor lângă care lucra.

Imediat după autodenunţ, procurorii au cerut instanţei să fie interceptate convorbirile tuturor celor implicaţi. Aşa au aflat şi că şeful DGIPI ar fi ajutat o persoana din Italia să afle cine foloseşte o anumită cartelă telefonică. O informaţie clasificată, în schimbul căreia Cornel Şerban ar fi primit foloase necuvenite.

În acelaşi dosar au mai fost retinuţi omul de afaceri Puiu Popoviciu şi fostul rector al Univerităţii Agronomice Bucureşti, Ioan Alecu. Anchetatorii susţin că cei doi au încercat, cu ajutorul celor doi şefi din ministerul de Interne, să-şi rezolve dosarul de la DNA, legat de o tranzacţie cu pământuri în zona Baneasa. În acest dosar mai sunt anchetate, în libertate, alte două persoane.

Este pentru prima dată când un şef al serviciului secret al MAI este reţinut. Cornel Şerban abia fusese numit în functie, pe 15 martie, după mai multe scandaluri legate de comanda DGIPI.

Citeşte şi:

Scandal în Ministerul de Interne: Patru persoane, printre care şeful DGIPI şi un angajat al DGA, au fost reţinute de procurorii DNA

Cornel Şerban a demisionat de la DGIPI.