MENIU

Scandal în Gorj între PSD şi PD-L pentru controlul termocentralelor din judeţ

Scandal între PSD şi PD-L
Foto: NewsIn

Nici vorbă de lună de miere pentru mariajul PSD-PDL. În foarte multe judeţe, cele două partide nu au semnat protocolul de colaborare pe baza căruia ar trebui să-şi împartă funcţiile. Mărul discordiei e departe de principii şi doctrine. Se referă strict la cine pune mâna pe cele mai bune posturi în judeţ.

Scandalul de la Gorj este deja de notorietate. Cu cele mai mari douătermocentrale din ţară, judeţul este disputat la sânge de cele douăpartide. Liderii PSD din zonă sunt supăraţi că PDL a pus mâna pe toatefuncţiile importante şi spun că nu vor semna protocolul până ce colegiide guvernare nu vor ceda măcar câteva dintre ele.

Ciprian Florescu, purtător de cuvânt al PSD Gorj, nu e mulţumit de atitudinea liderilor locali ai PD-L.

"Nu am fost mulţumiţi de discuţii şi până în acest moment nu s-a luat nici o decizie. Până nuni se va transmite de la Bucureşti care sunt rezultatele discuţiilor,negocierile sunt îngheţate", a spus Ciprian Florescu.

Gorjul nu este singurul judeţ în care protocolul nu a fost semnat. LaTeleorman, PSD deţine controlul. Democrat-liberalii spun că aşteaptă unsemn de la Liviu Dragnea ca să înceapă discuţiile. Numai că Dragnea...tace. Nici în Dâmboviţa sau Arad lucrurile nu stau mai bine.

Gheorghe Seculici, preşedintele PD-L Arad, s-a arătat şi el nemulţumit de negocierile cu PSD.

"Motivul pentru care nu am semnat acest protocol este categoricresponsabilitatea pe care PD-L o are faţă de oamenii pe care dorim să-inominalizăm. Vom solicita eventual sprijinulBucureştiului în lămurirea acestei probleme.

În impas sunt şi organizaţiile PSD şi PD-L din Braşov.

PDL şi PSD au încheiat un Parteneriat pentru România la nivel central,urmând ca filialele din teritoriu să semneze la rândul lor înţelegeripe plan local. Documentele trebuie să cuprindă şi împărţirea sferelorde influenţă şi a funcţiilor de conducere din instituţiile dinteritoriu.

Mai multe articole despre:
PSD Arad protocol Gorj documente funcţii organizaţii PD-L