MENIU

Scandal în Germania, după ce Deutsche Bahn a recunoscut că şi-a spionat angajaţii

Foto: bullhead.com.au

Compania feroviară germană Deutsche Bahn a admis recent că a spionat 173.000 de salariaţi ai săi, ceea ce a generat un val de critici la adresa directorului Hartmut Mehdorn, inclusiv din partea Ministerului Transporturilor, relatează AFP.

"Nu este posibil ca noi aspecte să fie făcute publice cu picătura", a spus ministrul german al Transporturilor, Wolfgang Tiefensee, pentru Süddeutsche Zeitung, alăturându-se corului de critici vizându-l pe Mehdorn.

El a subliniat că, în cazul în care compania feroviară nu are nimic să îşi reproşeze, trebuie să fie în măsură să o poată deovedi "clar şi exhaustiv".
Potrivit Die Welt, Ministerul Transporturilor ar fi început chiar să analizeze "concret" posibilitatea numirii unui succesor pentru Mehdorn.

Deutsche Bahn a admis recent că a analizat în secret datele personale ale 173.000 de salariaţi, din totalul de 237.000 de angajaţi, în cadrul luptei anticorupţie.

Directorul Deutsche Bahn trece printr-o perioadă dificilă. În afară de scandalul de spionaj, el se confruntă cu o mişcare socială care cere creşterea salariilor, trenurile de mare viteză ICE au probleme tehnice şi trebuie şi să gestioneze prăbuşirea activităţii de trafic de marfă a companiei, potrivit presei.

Mai multe articole despre:
angajaţi spionaj Deutsche Bahn