MENIU

Şase persoane rănite după ce un lift din Tower Bridge s-a prăbuşit

Foto: solarnavigator.net

Accident la unul dintre lifturile care deservesc Tower Bridge din Londra, celebrul pod peste Tamisa. Şase persoane au fost rănite după ce ascensorul a căzut în gol.

Incidentul s-a produs în jurul orei locale 13.00 (15.00 ora României), în timp ce cabina liftului cobora, a afirmat purtătoarea de cuvânt a City of London Corporation, organism de administrare al centrului vechi al Londrei.

Liftul "nu a căzut din vârf, a căzut ultimii trei metri", a explicat ea. "Uşa s-a deschis automat. Şase persoane au fost rănite. Ni s-a comunicat că au fost rănite la membrele inferioare, de exemplu fracturi de gleznă sau de gambă", potrivit purtătoarei de cuvânt.

"Au fost transportate la spitalul St. Thomas din Londra. Printre cele şase persoane, două femei şi patru bărbaţi, toţi conştienţi, se numără un membru al personalului şi cinci vizitatori ai expoziţiei Tower Bridge", a adăugat aceeaşi sursă.

În ascensor se aflau 16 persoane, printre care şi liftierul. Zece dintre ele nu au avut nevoie de îngrijiri, dar şse oameni au fost transportaţi la spital cu fracturi şi lovituri la cap şi membre. Potrivit martorilor, unul dintre cablurile liftului a cedat, iar ascensorul s-a prăbuşit câţiva metri.

Podul a fost închis circulaţiei timp de două ore şi în zonă au ajuns rapid mai multe ambulanţe şi maşini de pompieri. Tower Bridge, monument emblematic al Londrei, care este deschis turiştilor tot timpul anului, trece acum printr-un program de restaurare de trei ani.

Mai multe articole despre:
Londra Marea Britanie răniţi persoane lift vizitatori