MENIU

Şase nume fac parte din cercul suspecţilor din cazul atacului de la Braşov

Foto: virtualarad.net

Cercul suspecţilor din cazul atacului de la Braşov cuprinde şase nume, iar anchetatorii strâng date despre cetăţenii moldoveni care au trecut prin Braşov în ultima perioadă sau care au avut legătură cu casele de schimb valutar, au declarat, pentru NewsIn, surse judiciare.

Potrivit surselor, anchetatorii au solicitat date atât despre cetăţenii moldoveni care şi-au petrecut sărbătorile în Braşov, cât şi despre cei care au lucrat la societăţi de pază cu puncte de lucru în Braşov. 

Principalul suspect, Serghei Gorbunov, a fost reţinut de poliţişti sâmbătă împreună cu un alt bărbat - Adrian Marius Berceanu - cu care se afla la un supermarket din Braşov. Berceanu a fost lăsat, însă, să plece de anchetatori, deoarece nu au găsit indicii care să dovedească faptul că ar fi luat parte la atac. 

Expertizarea proiectilelor scoase din trupurile victimelor atacului de la casa de schimb valutar din Braşov arată că au fost folosite două arme, iar anchetatorii nu exclud varianta în care să fi existat doi atacatori, au declarat, pentru NewsIn, surse judiciare.

De asemenea, există o declaraţie care conturează această ipoteză şi care precizează că imediat după împuşcături au fost văzuţi doi bărbaţi fugind în direcţii opuse. Un alt amănunt care ar putea schimba mersul anchetei este expertiza asupra hainelor şi obiectelor ridicate din locuinţa lui Serghei Gorbunov care a întârziat până la această dată, din cauza unei defecţiuni tehnice a aparaturii folosite de specialişti.

Cel puţin două arme au fost găsite într-un imobil din Braşov frecventat de Serghei Gorbunov

Cel puţin două arme au fost găsite într-un imobil din Braşov frecventat de Serghei Gorbunov şi alte persoane care practicau sport la aceeaşi sală cu acesta, au declarat, pentru NewsIn, surse apropiate anchetatorilor.

Potrivit surselor, cel puţin două arme funcţionale şi mai multe încărcătoare, precum şi alte componente ale urnor arme, au fost găsite de anchetatori în urma unor percheziţii efectuate a doua zi a anchetei dublului asasinat de la Braşov care a avut loc joi, 29 ianuarie.

Armele au fost expertizate, iar rezultatele arată că nu au fost folosite la comiterea atacului din faţa casei de schimb valutar, însă nu este exclus ca acestea să fi fost folosite în atacuri similare, petrecute în ţări din Europa.

Astfel, anchetatorii au trimis rezultatelor expertizelor poliţiştilor din mai multe state europene. De asemenea, caracteristicile armelor nu se regăsesc în cazurile de atac armat petrecute până acum în România, arată aceleaşi surse.

Sursele au mai precizat, totodată, că armele nu fac parte din arsenalul furat de la unitatea militară din Ciorogârla. 

Mai multe articole despre:
Braşov arme casă imobil Serghei Gorbunov