MENIU

Şase maşini au fost furate prin metoda folosită în cazul Becali

Foto: www.car-gard.com
Ca să fure o maşină, hoţii l-au ameninţat pe proprietar cu pistolul

Ce pot avea în comun Gigi Becali şi Andrei Hrebenciuc? Nu banii şi politica, ci hoţii de maşini. Plângerile victimelor acestei reţele de hoţi de maşini arată cât de variate şi uneori agresive erau metodele hoţilor. O echipă Realitatea TV a reconstituit câteva dintre loviturile temutei reţele.

Mai multe furturi de maşini, acelaşi sistem. Hoţi aşteaptă momentul când şoferul coboară de la volan şi, din neatenţie, lasă cheia în contact.

7/8 ianuarie 2008, ora 03.30 - Şoferul unui Audi A6 a oprit în faţa unei case de amanet şi s-a dat şos. A fost nevoie de câteva clipe de neatenţie şi maşina a dipărut.

18 iunie 2008, ora 21.00 - Şoferul unui Touareg putea s-o păţească şi mai rău. Când a coborât din maşină s-a trezit cu un pistol la tâmplă. Un individ necunoscut i-a cerut cheile, s-a urcat în maşină şi a demarat în trombă.

2 iulie 2008, 20.30
- Bulevadrul Mihalache din Bucureşti. Un cetăţean arab opreşte maşina în dreptul unui amic şi coboară să-l salute. În autoturism rămâne soţia. Cheile erau în cotact şi motorul mergea. Din senin, un individ fură geanta femeii şi o ia la fugă. Bărbaţii, dar şi femeia, pleacă în urmărirea hoţului. În acel moment, un alt bărbat se urcă la volanul maşinii şi pleacă în trombă. Nu uită însă să-şi recupereze partenerul.

28 martie 2009, ora 22.00 - Un şofer opreşte câteva secunde în cartierul Aviatorilor. Coboară să ia un pachet din portbagaj, dar lasă motorul mergând. Doar câteva secunde au fost dejuns ca un individ necunoscut să-i şterpelească maşina, la propriu, de sub nas. De cele mai multe ori proprietarii erau sunaţi după cel mult două zile de hoţi şi li se creeau bani dacă vor să-şi recupereze autoturismul sau măcar o parte din acte.

Mai multe articole despre:
hoţi Gigi Becali furt maşini reconstituire