MENIU

Şase gospodării din Sărmăşag-Sălaj, în pericol din cauza unei alunecări de teren

Foto: europafm.ro

Şase gospodării din localitatea Sărmăşag, judeţul Sălaj, în pericol din cauza unei alunecări de teren, iar şase familii sunt în prag de evacuare.

"Alunecarea a început anul trecut, însă, acum, din cauza vremii, s-a reactivat, versantul alunecând mai mult de o jumătate de metru”, a declarat Dombi Attila, primarul comunei Sărmăşag.

Potrivit acestuia, una dintre cele şase familiile ar trebui evacuată. "Casa aproape că se dărâmă pe ei, aşa că evacuarea este iminentă”, a afirmat edilul.

Versantul cu probleme este situat pe drumul judeţean care face legătura între Sărmăşag şi Chieşd, iar pentru reabilitarea acestui drum au fost alocate, prin hotărâre de Guvern, 15 miliarde de lei vechi, banii care au ajuns la Consiliul Judeţean Sălaj încă de anul trecut, a mai spus primarul Dombi Attila.

"Banii sunt, iar lucrările ar putea începe, mai ales că iarna a trecut”, a adăugat edilul din Sărmăşag. Specialişti din cadrul Direcţiei Tehnice a CJ Sălaj au mers la Sărmăşag pentru a evalua situaţia, iar în zonă va ajunge şi subprefectul Claudiu Bârsan şi şeful ISU Sălaj, colonelul Gheorghe Labo.

Mai multe articole despre:
pericol gospodărie alunecare de teren Sălaj