MENIU

Şase copii dintr-o familie din Vaslui au fost luaţi de Protecţia Copilului

Foto: Realitatea TV

Copii scăpaţi de proprii părinţi. Aşa se poate descrie ce s-a întâmplat într-o familie din judeţul Vaslui. Asistenţii sociali i-au luat pe poliţişti şi au venit după cei şase copii. Aceştia trăiau într-o mizerie cumplită, erau plini de bube şi nu erau lăsaţi să meargă la şcoală.

Cei şase copii au vârste cuprinse între 2 şi 14 ani. Asistenţii sociali i-au găsit într-o mizerie de nedescris, cu răni pe faţă şi cu păduchi. Pentru a evita un conflict cu părinţii, asistenţii sociali au fost însoţiţi de poliţie.

Părinţii câştigă din păscutul vacilor din sat, dar banii se duc mai ales pe băutură. Sănătatea copiilor sau studiile nu se află pe lista de priorităţi a părinţilor.

Mama s-a mâniat când a văzut că asistenţii sociali vor să-i ia copiii. A devenit brusc foarte iubitoare. Reprezentanţii Direcţiei de Protecţia copilului nu s-au lăsat înduplecaţi. Asistenţii sociali i-au dus pe copii la Centrul pentru Minori din Bârlad.

"Acum s-au adaptat foarte bine la noul mediu aproape familial din acest centru, şi s-au deschis, au început să se joace, să relaţioneze foarte bine, să apară zâmbetul pe faţa lor, ceea ce în familie nu aveau un zâmbet şi nu comunicau", a precizat, prin telefon, Ionel Brăteanu, şef Centrul de Minori Bârlad.

Când starea fizică şi psihică a copiilor se va îmbunătăţi, aceştia vor fi daţi în grija unor asistenţi maternali.