MENIU

Sarkozy îşi apără fiul, "aruncat în groapa cu lei"

Foto:lefigaro.fr

Candidatura fiului prşedintelui Franţei la conducerea cartierului de afaceri Defense a stârnit polemici în Franţa. Nicolas Sarkozy şi-a apărat fiul în faţa celor care l-au aruncat pe tânărul de 23 de ani "în groapa cu lei".

Le Figaro scrie că Sarkozy a contra-atacat în faţa controversei din ce în ce mai mari privitoare la funţia pe care Jean Sarkozy ar putea-o ocupa: "Toţi cei care aruncă o persoană în groapa cu lei, peste măsură şi fără să aibă vreun fundament, greşesc". Preşedintele a învinuit şi jurnaliştii pentru amploarea şi turnura pe care au dat-o evenimentului: "Voi urmăriţi polemicile, uneori chiar le creeaţi, iar eu trebuie să fac reforme şi să rezolv probleme".

Şi premierul Francois Fillon a spus că nu este loc de o polemică pe acest subiect, pentru că va avea loc o competiţie, iar viitorul adminstrator al Defense va fi ales, nu numit. 

Secretarul de Stat pentru Locuinţe şi Urbanism, Benoist Apparu l-a apărat pe Jean Sarkozy, sub huiduielile deputaţilor socialişti: "Jean Sarkozy are dublă legitimitate. El a fost ales de locuitorii din Hauts de Seine şi de colegii săi din Consiliul Regional. Judecaţi deci oamenii după ceea ce fac, nu după certificatul de naştere".

Scandalul pare însă greu de stins. O petiţie lansată pe internet, în care lui Jean Sarkozy i se cere să-şi încheie studiile mai întâi şi de a face câteva stagii de pregătire a strâns marţi aproape 43.000 de semnături. 

La rândul său, tânărul care pe 4 decembrie ar putea prelua conducerea unui cartier în care 2500 de comapnii au 150.000 de angajaţi în trei milioane de metri pătraţi de birouri a spus că orice ar face şi orice ar spune, va fi criticat. 

Mai multe articole despre:
Nicolas Sarkozy Francois Fillon Jean Sarkozy