MENIU

Sarkozy a fost externat luni

Foto: REALITATEA.NET

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy nu a avut probleme în timpul nopţii, a declarat un apropiat al şefului statului. Preşedintele francez a fost externat luni de la spitalul Val-de-Grâce din Paris, iar medicii au dat asigurări că acesta nu are probleme cardiace.

"Sarkozy a petrecut o noaptea bunăl", a declarat sursa. Preşedintele francez a fost supus ultimelor teste medicale şi a fost externat luni dimineaţă.

Nicolas Sarkozy, în vârstă de 54 de ani, a fost internat duminică, după un leşin lipsit de gravitate survenit în timp ce făcea sport, potrivit unor surse din anturajul său.

A fost vorba despre un leşin "vagal considerat ca minor", potrivit acestor surse. Leşinul sau sincopa vagală este o scurtă pierdere a cunoştinţei cauzată de suprasolicitarea nervului vag, al cărui rol este să încetinească ritmul cardiac, potrivit unor surse medicale citate de agenţia franceză. Sincopele vagale sunt spectaculoase, dar nu prezintă niciun pericol pentru viaţa pacientului şi nu necesită tratament specific. Leşinul de acest gen survine în mod obişnuit la persoane tinere şi în stare bună, fiind declanşat de oboseală, căldură, stat prea mult în picioare sau o stare emoţională puternică.
Mai multe articole despre:
spital Nicolas Sarkozy internare